AFAD, yangın ve sel felaketleri için  toplanan bağış tutarını açıkladı

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yangın ve sel destek hesaplarına yatan bağışlardaki son durum açıklandı . Açıklamada, banka …

AFAD, yangın ve sel felaketleri için  toplanan bağış tutarını açıkladı
22.09.2021
A+
A-

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yangın ve sel destek hesaplarına yatan bağışlardaki son durum açıklandı . Açıklamada, banka hesapları ve SMS bağışları toplamının 634 milyon 172 bin 830 TL olduğu belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’ın sosyal medya hesabından yangın ve sel felaketleri sonrasında kuruma iletilen toplam bağış miktarı kamuoyuna duyuruldu.

Toplam bağış tutarının TL karşılığının Euro ve USD karşılıkları da eklendiğinde 634 milyon 172 bin 830 TL olduğu paylaşıldı.

Banka hesaplarına yapılan bağış miktarının 577 milyon 703 bin 84 TL, 5 milyon 157 bin 657 USD ve 465 bin 22 Euro olduğu açıklandı.

Toplam 716 bin 86 adet SMS bağışı sonrasında ise 7 milyon 160 bin 860 TL elde edildiği bildirildi.

AFAD’a bağışta bulunmak isteyenler ”YANGIN” veya ”SEL” yazıp 1866’ya SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabiliyor.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ntv.com.tr internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.