BİM yetkilisinden zam isyanı: Bizi töhmet altında bırakmasınlar, fiyatları devlet artırdı

Son günlerde gıda fiyatlarında yaşanan artış Türkiye’nin gündemine oturdu. Vatandaş fahiş fiyat artışlarını tartışırken, Ticaret Bakanlığı market …

BİM yetkilisinden zam isyanı: Bizi töhmet altında bırakmasınlar, fiyatları devlet artırdı
15.09.2021
A+
A-

Son günlerde gıda fiyatlarında yaşanan artış Türkiye’nin gündemine oturdu. Vatandaş fahiş fiyat artışlarını tartışırken, Ticaret Bakanlığı market ve hallerde denetime başladı.

BloombergHT’de yayınlanan ’60 Dakika’ programına konuk olan BİM Yöneticisi Galip Aykaç ise fiyat denetimleri ve zamlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aykaç’ın açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

‘BİZİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMASINLAR’

Gıda fiyatlarındaki yükseliş ile ilgili “Bizi töhmet altında bırakmasınlar” diyen Aykaç, “Perakende noktaları aslında enflasyonun düşmesine sebep olan bir rekabet içerisinde çalışıyorlar. Merkez Bankası verilerine göre perakende sektöründe net kâr marjı 1.6’dan 1.2’ye düşmüş durumda. Eğer burada bu işler yapılıyorsa bu paralar nerede? Böyle bir dünya yok, lütfen bizi töhmet altında bırakmasınlar… Fahiş fiyatla perakendenin bir alakası yok” ifadelerini kaydetti.

‘FİYATLATI DEVLET ARTIRDI’

Artışların sadece sebze ve meyve ile sınırlı olmadığını belirten Aykaç, sözlerine şöyle devam etti:

Sadece sebze-meyveye bakmayalım. Bu artışlar sadece sebze meyve ile sınırlı değil. Soruyor Ankara’dan bazı yetkililer; ‘Ya ne oldu da peynir fiyatları, süt fiyatları arttı?’ diye. Ama bilmiyorlar ki çiğ süt fiyatını devlet artırdı zaten. Yani bunlarla da mücadele ediyoruz, onlara da izahatta bulunuyoruz anlatabildim mi? Bu sektörün bu kadar töhmet altında bırakılması doğru değil. Bu fiyat artışlarıyla bu sektörün uzaktan yakından alakası yok. Bu tamamen bir algı yönetimi, bu algıya biz müsaade etmeyeceğiz.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.