Boşanmak isteyen eşini yaralayan faile “iyi hal” indirimi

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde uzaklaştırma kararına rağmen boşanmak isteyen Anna Butim’i kesici aletle yüzünden yaralayan fail Mesut Öztürkmen’e …

Boşanmak isteyen eşini yaralayan faile “iyi hal” indirimi
21.09.2021
A+
A-

İstanbul‘un Bakırköy ilçesinde uzaklaştırma kararına rağmen boşanmak isteyen Anna Butim‘i kesici aletle yüzünden yaralayan fail Mesut Öztürkmen‘e “nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mesut Öztürkmen ile Anna Butim ve taraf avukatları katıldı. Mütalaasını açıklayan savcı, failin “eşi kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

“FALÇATAYI BİLEREK YÜZÜNE VURDUM”

Mütalaaya karşı savunması sorulan Mesut Öztürkmen kendisini şöyle savundu:

“Gidip mağdurun saçını çektim ve elimdeki bıçakla yüzüne vurdum. Eğer öldürmek isteseydim, gayet tabi doğrudan direkt boğaz bölgesine de vurabilir, hatta yanımda ateşli silah da getirebilirdim. Ben bilerek yüzüne vurdum. Çünkü daha öncesinde bana benim yaşlı olduğumu, kendisinin genç olduğunu belirterek bazı serzenişlerde bulunmuştu. Bunu da düşünerek bu şekilde davrandım. Benim herhangi bir suç kaydım yoktur. Mahkemenize her şey içtenlikle anlattım. Beraatime ve tahliyemi karar verilmesini talep ederim.”

CEZASI 11 YIL 8 AYA DÜŞÜRÜLDÜ

Mahkeme heyeti, Mesut Öztürkmen’i “Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. “İyi hal” indirimi de uygulanmasıyla Öztürkmen’in cezası 11 yıl 8 ay’a düşürüldü.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.