CHP’li Altay’dan Erdoğan’a: Korkma, seni 19 yıl orada tutan millet indirecek

SÖZCÜ yazarı usta gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel …

CHP’li Altay’dan Erdoğan’a: Korkma, seni 19 yıl orada tutan millet indirecek
09.10.2021
A+
A-

SÖZCÜ yazarı usta gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın muhalefete yönelik ‘Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz’ ifadelerini eleştirerek, “Erdoğan, korkma seni oradan CHP, İYİ Parti şu, bu başka güçler değil, aziz millet indirecek. Seni 19 yıl orada tutan millet indirecek. Çünkü bu sözler onun işareti” dedi.

SÖZCÜ yazarı usta gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’nın bu haftaki konukları, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ve televizyon programcısı Metin Uca oldu.

“ERDOĞAN, KORKMA SENİ ORADAN 19 YIL ORADA TUTAN MİLLET İNDİRECEK”

CHP’li Altay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın muhalefete yönelik ‘Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz’ ifadelerini eleştirerek şöyle konuştu:

* Sayın Cumhurbaşkanın ruh hali önüne konulan anketlerin onu gerçekten 19 yıl boyunca ne büyük yanlışlar yaptığıyla ilgili ve toplumda kendisine yönelik bir güven, itibar, irtifa kaybı olduğunu tescil etmiş bu sözleriyle.

* Bununla beraber hiç şüphesiz iktidardan indiği vakit, biz böyle deyince hemen darbeci falan diyorlar. Erdoğan, korkma seni oradan CHP, İYİ Parti şu, bu başka güçler değil, aziz millet indirecek. Seni 19 yıl orada tutan millet indirecek. Çünkü bu sözler onun işareti.

* Erdoğan azmiyle yükseldi, hırsıyla batıyor. ‘Hırs başta karar eyleyince, akıl baştan firar eyler’ bu sözler bunun da yansıması. Fakat orada altı çizilmesi gereken iki şey var. Birincisi, biz bunların insafına kalırsak, şunu bilsin Sayın Erdoğan ve avanesi, 5’li çete dahil herkes şunu bilsin.

* Biz işimizi yapacağız. Sizden hesap soracak iki merci var. Birisi öbür dünyada Cenab-ı Allah, ikincisi senin çürüttüğün Türk yargısı… Bu hesap sorulacak.

“DEVLETİ SOYANLARDAN HESAP SORAMAYACAKSAK BİZE O İKTİDAR HARAM OLSUN”

“AK Parti ve Erdoğan 2009’da mutasyon geçirdi” diyen Altay, şu ifadeleri kullandı:

* Yani o 2002’de yola çıktıkları anlayıştan sıyrıldılar. Bunu kendisi de söyledi zaten. Özetle şunu söyleyeyim. Bu sözler bir korku alameti. Bu bizim insafımıza kalmayacak, Türk yargısı hiç şüphesiz hesap soracak.

* Erdoğan’a bir şey sormak istiyorum. Kendi bakanlığına fahiş fiyatla, COVID-19 ile hep beraber mücadele ederken kendi firmasından fahiş fiyatla ve son kullanım tarihi geçmiş dezenfektan satan bir bakanı biz Yüce Divan’a göndermeyeceksek o iktidar bize haram olsun.

* Biz siyasetten zenginleşenlerden hesap soramayacaksak, devleti soyanlardan hesap soramayacaksak bize o iktidar haram olsun.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.sozcu.com.tr internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.