Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam düşmanlığı koronavirüsten daha tehlikeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:İnsanlık son iki yıldır salgın sebebiyle sancılı günler geçiriyor. Salgında vefat …

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam düşmanlığı koronavirüsten daha tehlikeli
20.09.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İnsanlık son iki yıldır salgın sebebiyle sancılı günler geçiriyor. Salgında vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Kovid-19 salgını küresel sistemdeki adaletsizlikleri, eşitsizlikleri açık bir şekilde ortaya koymuştur.

Aşıya erişim arttıkça salgının etkisi azalacaktır ancak salgın eşitsizlikleri ortaya koydu.

Türkiye olarak elimizdeki imkanları insanlık için seferber ettik, kendi aşımız TURKOVAC’ı da tüm kardeşlerimizin, tüm insanlığın hizmetine sunacağız.

İnsanlık olarak koronavirüsten daha sinsi bir virüs ile mücadele ediyoruz. İslam düşmanlığı virüsü hızlı bir şekilde yayılıyor.

Birçok ülkede inancından dilinden kılık kıyafetinden dolayı Müslümanlar ötekileştiriliyor. İslam düşmanlığının farklı toplumlarda kök saldığını görüyoruz. Bu salgınla mücadele edeceğiz.

İslam düşmanlığı Müslümanların günlük hayatını zorlaştıran, devlet politikalarına yön veren, sosyal barışı tehdit eden yıkıcı bir akıma dönüşmüştür.

Türkiye olarak uluslararası platformlarda İslam düşmanlığı ve hoşgörüsüzlükle mücadele ediyoruz.

ABD ile ikili ticaret hacmimiz 20 milyar doları aştı. Türk-ABD toplumu artık belirli bir olgunluğa ulaştı. Türkiye ve ABD iki eski müttefiktir.

Türkiye-ABD ilişkilerinin önemini ABD’li dostlarımıza anlatılmasına size önemli görevler düşüyor.

FETÖ’nün eli kanlı bir terör örgütü olduğu artık gün gibi ortadadır. Demokrasi ve insanlık dışı FETÖ çetesinin adalet önünde hesap vermesini sağlamalıyız.

AA

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.yenisafak.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.