Davutoğlu’ndan iktidara 4 maddeli tedbir çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Toplantısı’nın ardından iki haftalık kısmi kapanma kararlarını açıkladı. Erdoğan’ın açıkladığı …

Davutoğlu’ndan iktidara 4 maddeli tedbir çağrısı
13.04.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Toplantısı’nın ardından iki haftalık kısmi kapanma kararlarını açıkladı. Erdoğan’ın açıkladığı kararlarda eğimden ticarete birçok alanda tedbirlerin artırılmasına ilişkin detaylar yer aldı.

Yeni tedbirleri sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, iktidara “Günü değil, canı kurtarın!” çağrısında bulundu.

“Yanlışlarınızın faturasını vatandaşa kesmeyin” diyen Davutoğlu, “Almak zorunda kalacağınız kapsamlı kapanma kararını gecikmeden alın” dedi ve kapanma süresince hayata geçilmesi gereken 4 tedbir açıkladı.

İşte Davutoğlu’nun o tavsiyeleri:

1- Esnafımızın kira ve tüm faturaları devlet tarafından karşılanmalı, 5000 TL’den az olmamak üzere ciro kaybı desteği verilmelidir.

2- Hasat dönemine giren çiftçilerimize özel bir uygulama yapılmalı; ayrıca mazot, gübre ve yem ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır.

3- İşçilerimiz için kısa çalışma ödeneği derhal tekrar başlatılmalıdır.

4- İşsizlere ve sosyal yardıma muhtaç kesimlere açlık sınırı olan 2736 TL’den az olmamak üzere hane başı yardım yapılmalıdır.

Açıklamasının devamında “Bu tedbirler lütuf değildir. Sakın ha kaynak yok demeyin!” diyen Davutoğlu, 3-5 müteahhite peşkeş çektiğiniz, bir gecede merkez bankası başkanını değiştirerek hazineye yüklediğiniz miktarlar karşısında bu destekler devede kulaktır!” ifadelerini kullandı.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.