Dev otomobil üreticisinden üretime ‘çip’ arası

Japonya’nın en büyük üçüncü otomobil üreticisi Nissan Motor Co., yarı iletken parça kıtlığından dolayı gelecek ay Japonya’daki birçok …

Dev otomobil üreticisinden üretime ‘çip’ arası
15.04.2021
A+
A-

Japonya’nın en büyük üçüncü otomobil üreticisi Nissan Motor Co., yarı iletken parça kıtlığından dolayı gelecek ay Japonya’daki birçok fabrikasında üretimi geçici olarak durduracak.

Plan hakkında doğrudan bilgisi olan üç kaynağın verdiği bilgiye göre, Nissan Japonya’nın güneyindeki Kyushu fabrikasında 10 ve 19 Mayıs tarihleri arasında üretim kesintisi yapacak.

Kaynaklar, Serena hafif ticari araçları, X-Trail spor arazi araçları ve diğer modellerin montajının yapıldığı fabrikanın çip tedariği normale döner dönmez üretimdeki kaybı telafi etmeyi hedeflediğini açıkladılar.

Nissan ayrıca Kyushu’daki Oppama ve Nissan Shatai montaj tesislerindeki gece vardiyalarını 10 ve 28 Mayıs arasında iptal edecek ve Tochigi fabrikasında da gelecek ay 10 günlük bir üretim kesintisi yapacak.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında ekonomi.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.