En güzel İstanbul’un Kurtuluşu sözleri ve 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu resimli mesajlar

Osmanlı İmparatorluğu’nun İtilaf Devletleri ile imzaladığı Sevr Anlaşması ile İstanbul, İngilizler askerleri tarafından işgal edildi. Türk …

En güzel İstanbul’un Kurtuluşu sözleri ve 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu resimli mesajlar
06.10.2021
A+
A-

Osmanlı İmparatorluğu’nun İtilaf Devletleri ile imzaladığı Sevr Anlaşması ile İstanbul, İngilizler askerleri tarafından işgal edildi. Türk askerleri İstanbul dışına gönderilirken, işgal 4 yıl 10 23 gün sürdü. ‘ün öncülüğünde başlayan ve Türk halkının desteğiyle başarıya ulaşan Kurtuluş Savaşı sonrasında Sevr Anlaşması iptal edilerek İtilaf Devletleri ile Lozan Anlaşması imzalandı. Anlaşma sayesinde İstanbul işgalden kurtarıldı ve İngiliz kuvvetleri, 6 Ekim 1923 tarihinde kentten ayrılarak yerine Türk askerleri geldi. Bu önemli gün her yıl 6 Ekim günü olarak coşkuyla kutlanıyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetle…

EN GÜZEL İSTANBUL’UN KURTULUŞU MESAJLARI

* İstanbul’un Kurtuluşu’nun 98. yılında muazzam şehri bizlere kazandıran tüm atalarımıza binlerce kez rahmet diliyorum. Büyük kurtuluş kutlu olsun!

* Dünyaya son kez bakacaksın deseler, bu bakışı İstanbul’un Çamlıca’sından isterim. Son nefeste bile gözlerin güzelliğini aradığı şehir olan İstanbul’un işgalden kurtuluşunun 98. yılı kutlu olsun.

* İstanbul iki deniz arasında bir inci parçasıdır. Bu inci parçası olan İstanbul’un işgalden kurtuluşunun 98. yılı kutlu olsun.

* Adına şiirler, şarkılar yazılan her gelenin hayran kaldığı muazzam şehir İstanbulumuzun işgalden kurtuluşunun 98. yılı kutlu olsun!

İSTANBUL’UN KURTULUŞU KUTLAMA SÖZLERİ

* İki kıtayı birleştiren muhteşem güzelliğiyle büyüleyen eşsiz şehir İstanbul 98 yıl önce bugün işgalden kurtuldu. Allah bir daha o günleri göstermesin. İşgalden kurtuluş kutlu olsun!

* İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutluyor, bu güzel şehri bir kez daha bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

* Atalarımızın emaneti Fatih’in armağanı, Türk ulusunun gözbebeği, güzeller güzeli İstanbul! İstanbul’un kurtuluş günü kutlu olsun.

* “Dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu” dedirten mukaddes şehir… Güzel İstanbul… 98 yıl önce bugün, geldikleri gibi gittiler… Düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı kutlu olsun.

* İstanbulumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü gururla kutluyoruz. Milli Mücadele’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet, saygıyla anıyorum.

İSTANBUL’UN KURTULUŞU RESİMLİ MESAJLAR

* Peygamberin muştusuna nail olmak için fetholunan şehri yine o fethi yapanların torunları işgalden kurtardı. İstanbul’un işgalden kurtuluşunun 98. yılı kutlu olsun.

* İstanbul çok önemli manevi enerji alanlarına sahip olup gizemli ve tarihi dokusuyla her devrin izlerini resmeder gibidir. 6 Ekim 1923 “Geldikleri gibi gittiler!” İstanbul’un kurtuluş bayramını kutluyorum!

* Ecdadımızın milli duruşuyla İstiklal Mücadelesi 6 Ekim 1923’te perçinleşmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle yad ediyorum.

* Adına şiirler, şarkılar yazılan her gelenin hayran kaldığı muazzam şehir İstanbulumuzun işgalden kurtuluşunun 98. yılı kutlu olsun!

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.