Kılıçdaroğlu’na HDP’li Temelli’den tepki çeken cevap

‘nun “Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir …

Kılıçdaroğlu’na HDP’li Temelli’den tepki çeken cevap
20.09.2021
A+
A-

‘nun “Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz’ sözlerine HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’den cevap geldi.

Temelli sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yönelik olarak “Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” derken “Süreci tıkayan, toplumsallaştırmayan ve masayı deviren AKP çözümsüzlükten medet umarken bu anlayışın çıkmaz sokak olduğu artık görülmelidir” şeklinde bir mesaj yayınladı.

HDP’Lİ TEMELLİ’NİN SÖZLERİNE TEPKİ YAĞDI

Temelli’nin açıklamarına ise tepki yağdı. Sosyal medya üzerinden cevabı için eleştiri alan Temelli’ye sosyal medya kullanıcılarından yorumlar geldi.

Temelli’nin sözleri üzerine Burak Bilgehan Özpek “Sezai Temelli, Kılıçdaroğlu’nun şu sağduyulu açıklamasına cevap veriyor ve HDP’nin Kürt sorununun çözümü için tek meşru muhatap olmayacağını belirtiyor. Hükümetin kurduğu paradigmayı kırmak isteyen yaklaşıma karşı bunu besleyen bir çıkış olmuş” yorumunda bulunurken Siyaset Bilimci Edgar Şar, “HDP, kendisini TBMM’nin üçüncü büyük partisi haline getiren, Türkiye’nin dört bir yanından aldığı oyları herhalde İmralı ile Ankara arasında postacılık yapmak icin almamıştır” dedi. Temelli’ye gelen çok sayıda eleştiriden birinde de “HDP seçmeni 23 Haziran’da İmralı’yı dinlemeyerek çözüm aktörünün İmralı olmadığını size anlatamamış anlaşılan. İmralı’nın ulaklığını yapacağınıza seçmeninize kulak verseniz şimdiye kadar çözüm adına çok yol alırdınız” denildi.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.