LGS, YKS, KPSS, DGS, ALES ve YÖKDİL ertelenecek mi? 2021 MEB ve ÖSYM sınavlar hakkında önemli..

Vaka sayılarındaki yükselişin ardından gözler 2021 yılında düzenlenecek sınavlara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı kritik bir karara imza atarak …

LGS, YKS, KPSS, DGS, ALES ve YÖKDİL ertelenecek mi? 2021 MEB ve ÖSYM sınavlar hakkında önemli..
16.04.2021
A+
A-

Vaka sayılarındaki yükselişin ardından gözler 2021 yılında düzenlenecek sınavlara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı kritik bir karara imza atarak bursluluk sınavı olarak bilinen İOKBS ve adaylık kaldırma sınavlarının iptal edilmesi kararını aldı. Yine benzer şekilde lise 9,10,11. sınıfların katılacağı okul sınavları ertelendi. Sınav hazırlıkları yapan öğrenciler merkezi sınavların akıbetini merak ediyor. Geçtiğimiz yıl yapılan üniversite sınavı (AYT,TYT, YDT) ve liselere geçiş sınavı (LGS) pandemi nedeniyle ertelenmiş ve sınav kapsamında değişiklikler meydana gelmişti. Peki LGS, YKS,KPSS,DGS, ALES ve YÖKDİL sınavları iptal mi olacak? İşte ÖSYM ve MEB’in sınav kararı…

LGS, YKS, DGS, ALES, ve YÖKDİL Sınavları Ertelenecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından düzenlenecek sınavların iptal ve ertelenmesine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. LGS ve YKS sınavına katılacak 8 ve 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime devam ediyor. Bu durum dikkate alındığında sınavların daha önce açıklanan takvimde yapılması öngörülüyor.

ÖSYM sınav başvuru kılavuzunda “Kovid 19 salgının seyrine göre yeni tedbir alınması durumunda 2021 sınav takvimi güncellenebilecektir” ibaresi yer alıyor. Vaka sayılarının artması ve yüz yüze sınav şartlarının oluşmamasından ötürü sınav tarihlerinde değişiklik yapılabilir.

LGS Ne Zaman Yapılacak?

Hayalindeki lise eğitimini almak isteyen 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran Pazar günü  2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Pandemi nedeniyle başvurular otomatik olarak gerçekleştirilecek.

YKS (AYT-TYT-YDT) Ne Zaman Yapılacak?

Üç oturum şeklinde düzenlenecek YKS sınavı Temel Yeterlilik (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran, Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. 

KPSS Lisans Ne Zaman Yapılacak?

Devlet kadrolarındaki iş fırsatını değerlendirerek mezun olmak isteyen üniversite mezunları için;

2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 1 Ağustos’ta 2021

KPSS Alan Bilgisi 1 ve 2. gün oturumları 7-8 Ağustos’ta 2021

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT 15 Ağustos’ta 2021 yapılacak.

DGS Ne Zaman Yapılacak?

 

2 yıllık önlisans eğitimlerini 4 yıllık lisans programına taşımak isteyen adayların katılacağı Dikey Geçiş Sınavı 11 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak.

ALES/1  Ne Zaman Yapılacak?

Akademik kariyer yapmayı planlayanlar için Akademik Personeli ve Lisansüstü Eğitime Giriş sınavı yılda 3 kez düzenleniyor.  ALES/1 oturumu 2 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenecek.

YÖKDİL/2 Ne Zaman Yapılacak?

 

Yabancı Dil puanlarını ölçmek isteyen adaylar için Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı yılda iki kez gerçekleştiriliyor. 2021 yılı YÖKDİL/2 sınavı 29 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenecek.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.