Meteoroloji uyardı: Yarın kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son uyarılarda, “Marmara’nın güney ve batısı ile Ege Bölgesi’nde rüzgarın yarın öğle saatlerinden …

Meteoroloji uyardı: Yarın kuvvetli geliyor
13.04.2021
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son uyarılarda, “Marmara’nın güney ve batısı ile Ege Bölgesi’nde rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olabileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

VAN VE HAKKARİ İÇİN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Doğu Anadolu’da Van ve Hakkari için kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Yağışların Van ve Hakkari’de akşam, Bitlis ve Muş’ta da gece saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Van Gölü’nde ise 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde esmesi öngörülüyor.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Muş’ta 14, Van ve Hakkari’de 12, Bitlis’te 9 derece olması bekleniyor.

Van ve Hakkari çevresinde zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına beklendiğinden çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE KARLA KARIŞIK SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Tunceli ve Iğdır’da havanın çok bulutlu, aralıklı yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Bölge genelinde yağışlar, Erzincan, Tunceli ve Iğdır çevrelerinde gök gürültülü sağanak, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde ise karla karışık yağmur şeklinde düşecek.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 3, Erzurum ve Ağrı’da 1 derece ölçüldü. Gece sıcaklık, Ardahan’da sıfır, Erzincan’da 4, Tunceli’de 5, Iğdır’da 6 derece kaydedildi.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Iğdır’da 17, Tunceli’de 14, Erzincan ve Ağrı’da 11, Kars’ta 9, Ardahan’da 8 ve Erzurum’da 7 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlığı, kayak merkezlerinden Palandöken’de 115, Sarıkamış’ta 56 ve Konaklı’da 45 santimetre ölçüldü.

Bölge genelinde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.