Meteoroloji’den peş peşe uyarı: Soğuk hava ne kadar sürecek?

Meteoroloji’den yapılan son dakika uyarıları tuttu. Gece yarısı başlayan yağmur beraberinde soğuk havayı da getirdi. 8 Nisan perşembe günü …

Meteoroloji’den peş peşe uyarı: Soğuk hava ne kadar sürecek?
08.04.2021
A+
A-

Meteoroloji’den yapılan son dakika uyarıları tuttu. Gece yarısı başlayan yağmur beraberinde soğuk havayı da getirdi. 8 Nisan perşembe günü Türkiye’nin büyük bölümü sağanak yağışların etkisi altında. Marmara, Ege ve batı Karadeniz’de sağanak yağışla birlikte poyraz etkili olurken, gece saatlerinden itibaren yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor. Bu gün hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerde 6 ila 12 derece düşecek. Perşembe gecesi havanın daha fazla soğuyacağını belirten Meteoroloji yetkilileri vatandaşları uyardı. İşte yapılan son dakika uyarısının detayları…

İSTANBUL’DA HAVA DURUMU

İstanbul’da etkisi altına alması beklenen yağışlı ve soğuk hava sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Kentin birçok noktasında sağanak şeklinde etkili olan yağmur soğuk havanın etkisiyle vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmura karşı önlemini alan vatandaşlar ise şemsiyeleri ile birlikte zor anlar yaşadı. Rüzgârın hızının şemsiyeleri yamulttuğu görüldü. Yağmurlu ve soğuk havanın bir süre boyunca İstanbul’da etkili olması bekleniyor. İBB Trafik Uygulamasında da kent genelindeki trafik yoğunluğunun yüzde 53 olduğu görüldü.

METEOROLOJİNİN HARİTALI 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN SAĞANAK UYARISI

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin raporuna göre; bölgemiz bu gece saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

İşte valilikten yapılan açıklama:

İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre yarın (8 Ekim Perşembe) sabah saatlerinden itibaren il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre; İstanbul’da yarın sabah saatlerinden (06.00) itibaren il genelinde görülecek sağanak yağışların kuvvetli (21-50 Kg/m2), yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul’da tahmin edilen hava sıcaklıkları:

8 Ekim Perşembe- Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı; en düşük 23, en yüksek 24 derece.

9 Ekim Cuma- Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı; en düşük 18, en yüksek 20 derece.

10 Ekim Cumartesi- Sağanak Yağışlı; en düşük 18, en yüksek 20 derece.

11 Ekim Pazar- Parçalı Bulutlu; en düşük 17, en yüksek 22 derece.

Meteoroloji Uyarı Kodu: Turuncu (8 Ekim Perşembe)

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ANKARA °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

İZMİR °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR 10°C, 25°C
Az bulutlu

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.