Okullar Ramazan’da kapanacak mı? MEB Bakanı Selçuk illerin durumu neyi gerektirirse…

Okullar kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Mart itibariyle  81 ilde İlkokul ile birlikte 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime …

Okullar Ramazan’da kapanacak mı? MEB Bakanı Selçuk illerin durumu neyi gerektirirse…
12.04.2021
A+
A-

Okullar kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Mart itibariyle  81 ilde İlkokul ile birlikte 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime geçti.  İllerde vaka sayılarında yaşanan artış sebebiyle yerinde kararlar verilerek valilikler  Ankara, Bursa, Eskişehir ve Malatya gibi illerde uzaktan eğitime geçilmesi kararını aldı. 12 Nisan Pazartesi günü hafta başında düzenlenecek Bilim Kurulu’nun ardından Ramazan ayında ülke genelinde alınacak tedbirler ve kısıtlamalarla ilgili tavsiyeler yarın düzenlenecek Kabine toplantısında görüşülecek. Özellikle vakaların eğitim çağındaki çocuklarda görünme sıklığı artmasıyla aileler Ramazan’da okullar kapanacak mı? sorusuna yanıt arıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk okulların kapanması ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. İşte 2021 okullarda son durum…

ŞEHİRİLKOKULORTAOKULLİSE
Ankara

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık 

Erzurum

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık

Eskişehir

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık

Gaziantep

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık

Malatya

1,2,3,4. sınıflar açık

8. sınıf açık

12. sınıf açık


Ramazan Ayında Okullar Kapanacak Mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada yaşanan süreci anlık olarak takip ettiklerini belirterek hangi sınıflar açılmalı ve kapanmalı konusunda öngörüleri olduklarını belirtti. “ İlin durumu neyi gerektirirse öncelik sağlık dediğimiz için o ilin valiliği bu kararları alabilir.” diyen Bakan Selçuk Çocuklarımızın bazı kayıpları var. İlkokullardaki öğrenmeye ilişkin kayıpların daha yüksek olduğunu görüyoruz. İlkokulları ve köy okullarını açık tutmayı karar altına aldık. Sosyal duygusal becerilerle ilgili durum bizim açımızdan çok çok önemli. “dedi.

Ramazan ayında okulların kapanmasıyla ilgili resmi bir açıklama henüz bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bugün düzenlenecek Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda okulların Ramazan ayında açık veya kapalı olmasıyla ilgili adım atacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Nisan Salı günü düzenlenecek Kabine toplantısının ardından alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Uzaktan Eğitime Geçen İllerden Peş Peşe Açıklamalar…

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada salgının seyri, vaka sayılarında yaşanan değişiklikler ve hastane ile yoğun bakım doluluk oranlarında yaşanan artışların göz önünde bulundurularak 5 Nisan itibariyle;

İlkokullarda eğitimin 2 gün okulda 3 gün uzaktan eğitimle, Ortaokul 5,6,7. sınıflarda uzaktan eğitime geçilmesine,  Lise 9,10,11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine 

8. sınıfların haftada 12-22 saat, 12 sınıflara  ise haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim verilmesine karar verdi.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada ortaokul 5,6,7. sınıfların tam zamanlı uzaktan eğitime geçmesine, 8. sınıfların haftada 12-22 saat arasında yüz yüze eğitime devam edilmesine karar verildi. Lise hazırlık,9, 10,11 sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime geçerken lise 12. sınıflar seyreltilmiş olarak haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim alacak.

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada 8 ve 12. sınıflar hariç tüm sınıfların uzaktan eğitime geçilmesine karar verildi. Özel eğitim okulları ve okul öncesi eğitim kurumları ise Eskişehir’de yüz yüze yüze eğitime devam edecek. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada şehirde eğitimle ilgili yeni kararlar alındığını duyurdu. İlkokullarda hafta 2 gün yüz yüze eğitim alırken ortaokul 5,6,7. sınıf ile lise hazırlık, 9,10,11. sınıfların tam zamanlı uzaktan eğitime geçeceği paylaşıldı. 8. sınıflar haftada 12 ile 22 saat 12. sınıflar ise haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim alacak. 

Malatya Valiliği Ortaokul 5,6,7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10,11. sınıfların ikinci karara kadar uzaktan eğitime geçtiğini açıkladı. Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime geçecek. İlkokullar seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak.  Ortaokul 8. sınıflar haftada 12-22 saat, lise 12. sınıflar ise haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime geçecek.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında anasınıfı, ilkokul, ortaokul 8 ve lise 12. sınıflar dışında uzaktan eğitim kararı alındığını açıkladı. 

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.