Oyuncu Luran Ahmeti hayatını kaybetti

Bir süredir başkent Üsküp’teki Devlet Hastanesinde tedavi gören Kuzey Makedonya’nın ünlü simalarından Luran Ahmeti, koronavirüs nedeniyle …

Oyuncu Luran Ahmeti hayatını kaybetti
26.03.2021
A+
A-

Bir süredir başkent Üsküp’teki Devlet Hastanesinde tedavi gören Kuzey Makedonya’nın ünlü simalarından Luran Ahmeti, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

BİRÇOK DİZİDE ROL ALMIŞTI

Ahmeti hayatını kaybetti. Ahmeti, daha önce Kurtlar Vadisi, Elveda Rumeli, Muhteşem Yüzyıl Kösem dizilerinde oynamıştı.

LURAN AHMETİ KİMDİR?

Üsküp’te dünyaya gelen Luran Ahmeti, üniversitede önce psikoloji üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra drama eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk olarak Üsküp’te bir kaç yapım ile başladı. Çocukluğu Türk kasabalarında geçtiği için çok iyi bir şekilde Türkçe konuşabilen Luran Ahmeti, Türkiye’de oyunculuğa Elveda Rumeli isimli dizide canlandırdığı Dimitri karakteri ile geçti.

ELVEDA RUMELİ

Ardından pek çok dizi ve filmde yer alan oyuncu, yakında yayınlanacak Büyük Sürgün Kafkasya isimli dizide rol aldı.Başarılı oyuncu 2007’de Elveda Rumeli isimli dizide Dimitri karakterini canlandırdı.

Dizi, Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde yaşanan olayları ve Balkanlardaki koşulları anlatıyor.

Dizinin başrollerinde ise Erdal Beşikçioğlu, Şebnem Sönmez, Berrak Tüzünataç, Tolgahan Sayışman, Filiz Ahmet, Ertan Saban, Gülçin Santırcıoğlu ve Tuna Orhan yer aldı.

BALKAN DÜĞÜNÜ

2009’da Balkan Düğünü isimli dizide Leka karakterini canlandırdı. Dizi, dedelerinden kalan mirasa sahip çıkmak için yola çıkan dede ve torun’un yaşadıklarını anlatıyor.

Dizinin başrollerinde ise Özgür Çevik, Saadet Işıl Atasoy, Filiz Ahmet ve Mustafa Jasar yer aldı.Luran Ahmeti daha sonra Son Yaz Balkanlar 1912 isimli dizide rol aldı.

Dizi, Balkan Savaşı öncesinde ve sonrasında Osmanlı Devleti’nde yaşanılanları anlatıyor.

Dizinin başrollerinde ise Hazal Kaya, Tardu Flordun, Tuğçe Kazaz ve Furkan Palalı yer aldı.

LİMONATA

2014’te ise Limonata isimli filmde Fuat karakterini canlandırdı. Dizi, üvey kardeşini bulup ölüm döşeğindeki babasına götürmek isteyen Sakıp isimli bir adamn yaşadıklarını anlatıyor.

Ali Atay’ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Serkan Keskin ve Ertan Saban yer aldı.

OYNADIĞI YAPIMLAR

Kurtlar Vadisi Pusu (2015- 2016)

Mutlu Ol Yeter-2015

Limonata-2014

Büyük Sürgün Kafkasya-2014

Takip: İstanbul-2012

Son Yaz Balkanlar 1912-2012

Tek Başımıza-2011

Reis-2011

Karakol – Herkes Adalet İster-2011

Hayde Bre-2010

Hicran Yarası -2009

Balkan Düğünü-2009

Bahar Dalları -2009

Elveda Rumeli-2007

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.