Şaşırtan karar: Ankapark atıl kalmaya devam edecek

Mahkeme, Ankapark işletmecinin, belediyenin sözleşme fesih kararına karşı açtığı davayı reddetti. Ancak tesisin tahliyesine yönelik tedbiri …

Şaşırtan karar: Ankapark atıl kalmaya devam edecek
14.09.2021
A+
A-

Mahkeme, Ankapark işletmecinin, belediyenin sözleşme fesih kararına karşı açtığı davayı reddetti. Ancak tesisin tahliyesine yönelik tedbiri kaldırmadı…

Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek’in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, yılda 10 milyon turist gelecek’ diyerek yaptırdığı ve 801 milyon dolar verilerek yapıldıktan sonra kısa sürede kapanan Ankapark’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusundaki belirsizlik sürüyor. Ankapark’ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) sözleşmeyi feshetme kararına karşı işletmeci tarafından açılan dava mahkeme tarafından reddedildi.

Melih Gökçek

ABB’nin Ankapark sözleşmesini feshetmesi üzerine işletmeci tarafından açılan davada 5. Sulh Hukuk Mahkemesi sözleşmenin feshi konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesini haklı görmesine rağmen, Ankapark’ın tahliyesi konusundaki tedbir kararını kaldırmadı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu sürecin telafi edilemez hasarlara yol açtığını, teslim gerçekleşmezse oluşacak kamu zararının her geçen gün milyonlarca lira artarak parkın değerinin bile önüne geçebileceğini belirtiyor.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.sozcu.com.tr internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.