Tunceli yeşile büründü

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi, ilkbaharın gelişiyle eşsiz manzaraya büründü. Kırklar ve Yılan dağları arasında kurulu 1200 rakımlı ilçede, hava …

Tunceli yeşile büründü
07.04.2021
A+
A-

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi, ilkbaharın gelişiyle eşsiz manzaraya büründü.

Kırklar ve Yılan dağları arasında kurulu 1200 rakımlı ilçede, hava sıcaklığının artmasıyla buğday ve arpa tarlaları yeşillendi.

Tarlaların ortasında çiçek açan meyve ağaçları da ayrı güzellik sundu.

Tarihi Tağar Köprüsü ve İn Delikleri’nin yanı sıra doğal ve yaban hayatıyla da öne çıkan ilçe, yılın her döneminde çevre il ve ilçelerden çok sayıda ziyaretçinin uğrak yeri oluyor.

MANZARASIYLA İLGİ ÇEKİYOR

“Baharın habercisi” leyleklerin de yuvalarına döndüğü ilçede, çetin geçen kışın ardından göçerler koyun sürülerini doğaya salmaya başladı.

Yüksek kesimlerde kışın, alçak rakımlı ovalarda ise baharın güzelliklerinin yaşandığı ilçe, şu sıralar yöredeki fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.