Türkiye Gençlik Vakfı’ndan TV programı tadında Youtube kanalı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) YouTube’da da gençlerin buluşma noktası oldu. Birbirinden renkli içerikleri ile TÜGVA TV’de, her akşam 20.00’de …

Türkiye Gençlik Vakfı’ndan TV programı tadında Youtube kanalı
15.04.2021
A+
A-

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) YouTube’da da gençlerin buluşma noktası oldu. Birbirinden renkli içerikleri ile TÜGVA TV’de, her akşam 20.00’de yayınlanan programlar gençlerin dikkatini çekiyor.

Yapılan araştırmalara göre dünya genelinde her 1 dakikada 400 saatlik videonun yüklendiği YouTube’da video izlemek, iş ve uykunun ardından en fazla zaman harcanan aktivite haline gelmiş durumda. Türkiye’deki tablo da farklı sayılmazken, 16-24 yaş aralığının yüzde 72’sinin YouTube’da video izlemek için zaman ayırdığı görülüyor.

Gençlerin çok önemli bir kısmının yer aldığı platformda, Türkiye Gençlik Vakfı da üstüne düşeni yaptı. Zararlı birçok içeriğe ev sahipliği yapan YouTube platformunda, tamamen gençlere yönelik, güzel örnek olmayı hedefleyerek faydalı, eğitici ve keyifli içerikler üretmek için TÜGVA TV yayın hayatına başladı. 1 Mart’ta programlarını yayınlamaya başlayan kanalda milli ve manevi değerlerin ışığında; gündemden kültür sanata, teknolojiden spora, vakıf projelerinden toplumsal olaylara kadar birbirinden çeşitli konularda gençlerin ilgisini çekecek içerikler üretiyor.

TV KANALI FORMATINDA BİR YOUTUBE KANALI

Sıradan YouTube kanallarının aksine, TÜGVA TV haftada birkaç gün video yayınlanan bir kanal değil. TÜGVA TV adı üzerinde bir TV kanalı formatında işleyen bir YouTube kanalı. Gençler için üretilen içerik ve programlar hafta içi her gün saat 20.00’de yayınlanırken; yayın öncesinde yayınlanan fragmanlar gençlerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Zaman Tüneli’nde, geçmişten günümüze isimlerini altın harflerle tarihe yazdıran şahıslar, değeri her geçen gün daha da artan yapılar ve tarihe yön veren olaylar varken, gençler sanata dair her şeyi Sanat Kadrajı programında bulabiliyor. TÜGVA TV’de gençliğin gündemini takip etmenin yanı sıra gündeme yön veren hatta gündemi kendi belirleyen gençler, Genç Gündem programında buluşuyor.

Geçmişe, geleceğe ve yarına dair ne varsa 5 Soruda Anlat programında anlatılıyorken; vakıf genelinde gençlik için birbirinden farklı alanlarda gerçekleştirilen proje ve faaliyetlere dair merak edilen her şey Genç Projeler’de anlatılıyor. TÜGVA TV’de müzik de var! Genç Müzik programıyla, gençler birbirinden güzel eserleri dinlemekle kalmıyor, hikayelerine de kulak veriyor.

ÜNLÜ İSİMLERDEN TÜGVA TV’YE DESTEK

Gençlerin YouTube’daki yeni adresi için birçok ünlü isimden, videolu destek geldi.

Tarih araştırmacısı ve yazar olan Mehmet Dilbaz TÜGVA TV için “Kültürden sanata, tarihten medeniyete istediğiniz her şey gençlerin dilinden, gençlerin tarzıyla ve gençlerin ağzıyla TÜGVA TV’de. Evet! Biz de keyifle takip ediyoruz, gençlerimizi bu bağlamda çok seviyoruz. TÜGVA TV’yi izleyelim” derken; televizyon programı sunucusu ve köşe yazarı İsmail Kılıçarslan “Yetişkinlerin ürettiği sıkıcı içeriklerden sıkıldıysanız oyunuzu tıpkı benim gibi gençlerden yana kullanabilir, TÜGVA TV’de pırıl pırıl gençlerin hazırladığı pırıl pırıl içerikleri izleyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, size de tavsiye ediyorum” dedi.

TÜGVA TV için yazar İskender Pala “Kültür ve sanat içerikli programlar ile izleyicinin daha derinden bir kimlik edinmesi, daha sağlıklı düşünebilmesini sağlayarak, dünya görüşüne sahip olması ve daha mutlu bir hayata kapı aralaması gerekecektir. TÜGVA TV’nin kültür ve sanat programlarını mutlaka izleyin” derken; sunucu İbrahim Sadri’nin “Sevgili gençler kültür sanat tarih müzik gündem; birbirinden keyifli içeriklerin olduğu bir YouTube kanalıyla tanıştım, adı TÜGVA TV ben de sizin bu güzel kanalı takip etmenizi öneriyorum” sözleriyle gençleri TÜGVA TV’ye davet etmesi dikkat çekti.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.