Whatsapp mesajlaşma uygulaması çöktü!

Facebook’un anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a Türkiye’de erişim sorunu yaşanıyor. Türkiye’de milyonlarca Whatsapp uygulaması kullanan …

Whatsapp mesajlaşma uygulaması çöktü!
04.10.2021
A+
A-

Facebook’un anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a Türkiye’de erişim sorunu yaşanıyor.

Türkiye’de milyonlarca Whatsapp uygulaması kullanan kullanıcılar program üzerinden mesaj alma ya da gönderme işlemini yapamıyor.

Whatsapp ile aynı çatıyı paylaşan sosyal medya uygulamaları Instagram ve Facebook’a da erişim sağlanamıyor.

SERVER HATASI VERİYOR

Cep telefonundan ya da Whatsapp Web üzerinden uygulamaya erişmeye çalışan kullanıcılar an itibarıyla “5xx Server Error” hatası alıyor. Bu hata internet dilinde aşırı yoğunluk ya da server hizmeti sağlayan ana makinada meydana gelen hatadan kaynaklanıyor.

5xx SERVER ERROR NE DEMEK?

5xx Server Error hatası sunucu taraflı bir hata olarak bilinmektedir. Kullanıcılar hatayı kendinde arasa da aslında bu hata kullanıcıdan değil Instagram’dan kaynaklıdır. Instagram sunucularındaki bir hatadan dolayı hizmet çalışamaz duruma gelir. Bu durum genelde Instagram yetkililileri tarafından fark edildiğinde düzeltilir. Bazen siber saldırılar Instagram sunucularını çalışamaz duruma getirir.

“SESLİ MESAJDA KESİNTİ YOK” ÖZELLİĞİNİ DUYURMUŞTU

Türkiye’de çöken Whatsapp uygulaması kısa süre önce sesli mesaj uygulamasında kesintisiz iletişim projesini duyurmuştu.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatApp sesli notlar özelliğini geliştirmek için yeni bir güncelleme hazırladığı bildirilmişti.

Halihazırda WhatsApp’taki sesli mesajları dinleyebilmek için sohbet penceresini açık tutmak gerekiyor. Sohbetten çıkıldığı anda mesaj kesiliyor.

Yeni uygulamada bir sesli mesajı dinlemeye başlandığında başka bir sohbet penceresine geçiş yapılsa bile mesaj, dinlenmeye devam edilebildiği ortaya çıkmıştı.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.