YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? (2021) ÖSYM Ek yerleştirme üniversite kayıt tarihleri!

YKS ek tercihler bugün itibariyle Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınmaya başladı. Yükseköğretim kurumlarında eğitim almak isteyenler için …

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? (2021) ÖSYM Ek yerleştirme üniversite kayıt tarihleri!
20.09.2021
A+
A-

YKS ek tercihler bugün itibariyle Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınmaya başladı. Yükseköğretim kurumlarında eğitim almak isteyenler için tercih edilebilecek 2 ve 4 yıllık kontenjanlar belli oldu. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre adayların tercihlerde en fazla 24 hakkı bulunuyor. Merkezi yerleştirmede üniversite kazanan ve kayıt yaptırmayan adaylar ek yerleştirmeden yararlanamayacak. Yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından tercih sıralaması, adayın puanı ve okulların kontenjanlarına göre yapılacak. Tercihlerin başlamasıyla okumak istedikleri üniversiteleri belirleyen adaylar şimdiden sonuçlar için takvim araştırması yapmaya başladı. Peki 2021 YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından paylaşılan takvim…

2021 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS ek tercih işlemleri 23 Eylül saat 23.59’da sona erecek. Henüz ÖSYM sonuçların açıklanacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Ancak yayınlanan kılavuzda ek yerleştirme ile üniversite kazanan öğrencilerin kayıt tarihleri yer alıyor. Herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan öğrenciler 4-7 Ekim tarihlerinde bizzat kayıt yaptırabilirken elektronik kayıt (e-kayıt) 4-5 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM genellikle kayıtlar başlamadan 1 hafta önce sonuçları ilan ediyor. Bu bilgiler doğrultusunda YKS ek yerleştirme sonuçlarının  29-30 Eylül arasında açıklanması bekleniyor. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle sorgulanacak. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Son Ödeme Tarihi 24 Eylül Olarak Belirlendi!

ÖSYM merkezi olarak yaptığı yerleştirmeler haricinde olan ek yerleştirmeler için öğrencilerden ek yerleştirme ücreti talep ediyor. 2021 YKS ek tercih ücreti 25 TL olarak belirlendi. Şehit/gazi yakını gibi kişilerden yerleştirme ücreti alınmayacak. Yerleştirme ücretleri ÖSYM e-Ödemeler kısmından banka/kredi kartıyla yatırılabilir.  Ek tercihler 23 Eylül’de 23.59’a kadar sürerken ücret yatırma 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yapılacak. Bu tarihten sonra yapılan ödemeler geçersiz sayılacak.

Üniversite Kayıt Tarihleri Belli Oldu!

Ek yerleştirme sonuçları kapsamında herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların bizzat kayıt işlemleri 4-7 Ekim’de e-kayıtlar ise 4-5 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Kayıt hakkı kazanan adayların belirlenen tarihler arasında üniversitelere başvuru yapmaları zorunludur. Kayıt için başvurmayan veya eksiz işlem yapan adayların kayıt hakları yanar.

Üniversitelerin Kontenjanları Açıklandı!

ÖSYM tarafından YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda öğrencilerin ek tercih ile yerleşebilecekleri 2 ve 4 yıllık bölümler belirlendi. Adaylar koşulları dikkate alarak tercih listelerini oluşturacaklar. Tablo 3’de ön lisans bölümleri Tablo 4’de ise 4 yıllık bölümler yer almaktadır. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden kılavuza giderek üniversitelerin kontenjanları görüntüleyebilirsiniz.

2 Yıllık Bölümler

4 Yıllık Bölümler

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.