Öztürk Yılmaz: Seçim yaklaştıkça ittifaklar çoğalacak CHP ile HDP yalnız kalacak

Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kaleme aldığı köşe yazısında, “üçüncü ittifak …

Öztürk Yılmaz: Seçim yaklaştıkça ittifaklar çoğalacak CHP ile HDP yalnız kalacak
04.04.2021
A+
A-

Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kaleme aldığı köşe yazısında, “üçüncü ittifak” önerisinde bulundu.

İsim vermeden CHP ve İYİ Parti’ye yüklenen Demirtaş, “Eğer muhalefetteki milliyetçi odaklar demokrasi ittifakına engel olmaya devam edecekse HDP öncülüğünde üçüncü ittifak kurulabilir” dedi.

Eski CHP’li Yılmaz: HDP ile CHP tek başına kalacak

Demirtaş’ın söz konusu çıkışı hakkında, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan eski CHP’li Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, yeni ittifakların ortaya çıkacağını ifade etti.

Seçim ortamının olmadığı bir dönemde bile Cumhur İttifakı’nda en ufak bir sarsıntının yaşanmadığını ifade eden Yılmaz, “Millet İttifakı’nda bir çatlama var. Demirtaş’ın işaret ettiği milliyetçi odaklar, Türk olup HDP’ye yanaşmak istemeyen kesimleri kapsıyor. Bence ittifaklar seçime yaklaştıkça daha da çıkacak, sayı artacak.” dedi.

HDP’nin Millet İttifakı’ndan ayrılmak zorunda kalacağını ya da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu ittifaktan ayrılmak zorunda kalacağını vurgulayan Yılmaz, “En nihayetinde CHP ve HDP tek başına kalacak.” dedi.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.yenisafak.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.