Mardin’de 4 çocuğuyla birlikte eşini de okuttu

Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Ekrem Ayanoğlu, tarihi Revaklı Çarşı’da 56 yıldır kadın kıyafeti dikiyor. Hazır giyimin …

Mardin’de 4 çocuğuyla birlikte eşini de okuttu
19.03.2021
A+
A-

Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Ekrem Ayanoğlu, tarihi Revaklı Çarşı’da 56 yıldır kadın kıyafeti dikiyor.

Hazır giyimin terzilik mesleğini bitirme noktasına getirmiş olmasına rağmen hala sipariş alıp kıyafet diken Ayanoğlu, küçük dükkanında 40’ı aşkın çırak yetiştirip Türkiye’nin farklı illerine gönderdi.

İşinden kazandığı gelirle 4 çocuğunun yanı sıra eşinin de üniversite okumasını sağlayan Ayanoğlu, teknolojiye kafa tutarak işini yapmaya devam ediyor.

“GECE YARILARINA KADAR ÇALIŞIRDIK”

Meslekte 56’ncı yılına girdiğini kaydeden Ayanoğlu, “Küçük yaşlardan itibaren bu işe başladım. Meslekte yarım asrı geride bıraktık. Şimdiye kadar 40’ı aşkın çırak yetiştirdim. Onlar da Türkiye’nin farklı illerine giderek iş kurdular. Eskiden gece yarılarına kadar çalışıp siparişleri yetiştirmeye uğraşıyorduk. Haftada 200 elbise çıkardığımız günler de oluyordu.” dedi.

“BEN OKUMADIM, ONLAR OKUSUN İSTEDİM”

Çocuklarının eğitim hayatının yanı sıra eşine de destek verdiğini belirten Ayanoğlu, “Bu işten kazandığım parayla 4 çocuğumu okuttum, 3’ü üniversiteyi bitirdi. 1’i lise, ayrıca eşimin de üniversite okumasına katkı sağladım. Eşim emekli bile oldu. Ben okumadım, onlar okusun istedim. ifadelerini kullandı.

“ÇIRAKLARIMIZ ÇOCUĞUMUZ GİBİDİR”

Sözlerine devam eden Ayanoğlu, “Bayramlarda çok yoğun olurduk. Müşteriler geliyordu, yetiştiremiyorduk onlara. İstanbul’dan çıraklarım geliyor. Bazen iplik, düğme getiriyorlar bana. Usta nasılsın falan diyorlar. Yani unutmuyorlar bizi, telefonlaşıyoruz. Çıraklarımız bizi unutmadı. Tabii biz de ana baba gibi bakıyorduk onlara. Çırak bizim çocuğumuz gibidir. Küçükken geliyor, büyüyüp askere gidinceye kadar bizde kalıyordu. Mesleği öğreniyordu” dedi.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.