2 yıl borsa simsarlığı yapan borsa ajanı olabilecek

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, en az 2 yıl borsa simsarlığı yapan ya da en az 3 yıl borsa üyesi yanında mesleki hizmet görenler …

2 yıl borsa simsarlığı yapan borsa ajanı olabilecek
25.09.2021
A+
A-

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, en az 2 yıl borsa simsarlığı yapan ya da en az 3 yıl borsa üyesi yanında mesleki hizmet görenler borsa ajanı olabilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kararıyla borsa simsarı ve ajanı olmanın şartı değiştirildi.

Buna göre, en az 2 yıl borsa simsarlığı yapanlar veya en az 3 yıl borsa üyesi ya da ajanı yanında mesleki hizmet görerek bu durumu borsadan alınacak belgeyle ortaya koyanlar borsa ajanı olabilecek.

Borsa ajanı ‘başkasının adına ve hesabına vekil sıfatıyla borsada alım satım yapan’ olarak tanımlanırken, ‘borsa alım satımlarında yalnız aracılık yapanlara’ ise borsa simsarı deniliyor.

SERTİFİKA ZORUNLULUĞU KALKTI

Öte yandan kararla, borsa alım satımlarında sadece aracılık yapabilmek için sertifika zorunluluğunun kaldırıldığı duyuruldu.

Buna göre, en az bir yıl süreyle borsa üyesi ya da ajanı yanında mesleki hizmet görerek bu durumu belgeleyenlerin de borsa simsarı olması sağlanacak.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.sozcu.com.tr internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.