4 büyüklerde forma giymeden giden futbolcular

Süper Lig’in 4 büyük takımı Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un önce imza attırdığı ancak hiçbir resmi maçta forma giymeden …

4 büyüklerde forma giymeden giden futbolcular
07.10.2021
A+
A-

Süper Lig’in 4 büyük takımı Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un önce imza attırdığı ancak hiçbir resmi maçta forma giymeden takımdan ayrılan futbolcularını hatırlıyor musunuz? Şimdi hep birlikte hafızaları biraz yoklayalım…

Jersson Gonzalez – 2001-2002 sezonunun devre arasında transfer edilen, imza törenine vatandaşı Mondragon ve hocası Lucescu ile katılan Jersson’u Galatasaraylı taraftarlar sahada hiç izleyemedi. Ondan geriye kalanlar ise idmanlarda iyi frikik attığı, sert şutlarıyla kalecileri sarstığı söylentileri… Büyük beklenti ile geldiği Sarı Kırmızılı ekipte 1 sezon geçiren Kolombiyalı sağ bek, herhangi bir maça çıkmadan River Plate’in yolunu tuttu.

Müslim Can – Altyapısı Almanya olan Müslim Can, Samsunspor’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti ve 2002/03 sezonu başında Galatasaray’a imza attı. Sarı Kırmızılı ekibe büyük umutlarla gelen Müslim, sezon öncesi kampta Fatih Terim’in gözüne giremedi ve Karadeniz ekibine geri döndü.

Mateus Parana – Fenerbahçe’nin 2006/07 sezoununda Brezilya’nın Iraty SC takımından transfer ettiği Mateus Parana, Sarı Lacivertli ekipte forma şansı bulamadı. 19 yaşında geldiği Kanarya’da resmi maçı olmayan Mateus, tecrübe kazanması için Bursaspor ve Ankaraspor’a kiralandı. Türkiye kariyerindeki tek lig golünü Bursaspor’dayken Galatasaray’a atan Brezilyalı, 2008’de ülkesine döndü.

Mbo Mpenza – Brezilyalı forvet Mario Jardel’in transferinde takasta kullanılan ve 2021/02 sezonunda Galatasaray’a gelen Mbo Mpenza, 1 maç bile oynamadan Türkiye’den ayrıldı. Abisi Emile Mpenza’nın gölgesinde kalan Mbo Mpenza, 33 yaşında futbolu bıraktı.

Dragoslav Jevric – 2001 yılında Beşiktaş’ın denemeye aldığı Dragoslav Jevric, teknik heyetin gözüne giremeyince gönderildi. Sırp kaleci, başarısız Beşiktaş macerasının ardından 2005 yılında Türkiye’ye bir kez daha geldi ve 2005-2007 yılları arasında Ankaraspor’da forma giydi.

Ragıp Başdağ – 2005/06 sezonu başında Sakaryaspor’dan bedelsiz olarak transfer edilen Ragıp Başdağ, hazırlık kampı sonrası takımdan ayrıldı. Eric Gerets’in kadroda düşünmediği Ragıp, çok kısa süren Galatasaray macerasının ardından birçok Anadolu ekibinde forma giydi.

Steven Caulker – Alanyaspor’daki istikrarlı performansıyla ön plana çıkan 1.91’lik Caulker, 2021/22 sezonu yaz transfer döneminin başında Fenerbahçe ile anlaştı. Yeni teknik direktör Vitor Pereira’nın kadroda düşünmediği tecrübeli savunmacı, Sarı-Lacivertliler’de tek bir resmi maça çıkamadan gönderildi ve eski hocası Erol Bulut ile Gaziantep FK’da buluştu.

Endoğan Adili – Temmuz 2014’te Galatasaray’ın Basel’den 500 bin euro karşılığında transfer ettiği Endoğan, Sarı Kırmızılı ekipte 1 dakika bile forma giymedi. Türk asıllı İsviçre’li oyuncu, U21 ile antrenmanlara çıkarak parasını kazanırken, söylediği iddia edilen şu sözler, Galatasaray taraftarı tarafından hiç unutulmadı: ”Uzun süredir futbol oynamıyorum. Bana yıllık 2 bin euro vermezler. 1 sene daha burada kalırım.”

Volkan Ünlü – Temmuz 2005’te Schalke’den transfer edilen kaleci Volkan, Beşiktaş’ta forma şansı bulamadan takımdan ayrıldı. Ağustos 2010’da Trabzonspor’un yolunu tutan 1.91 boyundaki kaleci burada da resmi maça çıkamadı. Son olarak 2013’te Uerdingen’e giden Volkan, burada da formaya hasret kalıcna 30 yaşında futbolu bıraktı.

Klodian Duro – Şampiyonlar Ligi ön elemesinde gösterdiği performans sonrasında Lucescu döneminde Galatasaray’a transfer olan Duro, ilk olarak Samsunspor’a kiralandı. Sezon sonu göreve gelen Fatih Terim, hazırlık kampında denediği Arnavut oyuncunun transferine izin verdi. Resmi maç oynamadan Galatasaray’dan ayrılan Duro, ülkemizde Malatyaspor ve Çaykur Rizespor formaları da giydi.

İsmail Özeren – Trabzonspor, güçlü fiziği ve tekniği ile dikkat çeken İsmail’i Temmuz 2008’de 325 bin Euro bedelle Çanakkale Dardanelspor’dan kadrosuna kattı. Beklentilerin altında kalan genç sol bek, kiralık dönemlerinin ardından resmi maça çıkamadan Karadeniz devine veda etti.

Nemanja Andusic – Temmuz 2019’da Trabzonspor’un sürpriz bir şekilde Mladost Doboj-Kakanj’dan 50 bin Euro bonservisle kadrosuna kattığı Nemanja Andusic, Bordo Mavili formayı hiç giyemedi. Fırtına, ilk olarak Balıkesirspor’a kiraladığı Boşnak oyuncunun sözleşmesini Ağustos 2020’de 50 bin Euro bedelle feshetti.

Kolbeinn Sigthorsson – 2016 yılında Nantes’tan kiralanan Sigthorsson’un yakasını sakatlıklar bırakmadı. İzlanda Milli Takım kampındayken dizinden sakatlanan ve ameliyat olan, bir türlü iyileşemeyen Sigthorsson, dönemin teknik direktörü Jan Olde Riekerink’in gözünden düştü. Galatasaray ile 1 yıl için 1 milyon 215 bin Euro garanti para karşılığında imza atan İzlandalı futbolcu, hiç oynayamadığı için mahcup olduğunu belirtip 815 bin Euro alacağından vazgeçti, takımdan ayrıldı.

Atilla Özmen – Temmuz 2007’de 19 yaşında Altay’dan Beşiktaş’a gelen Atilla, Siyah Beyazlı ekipte geçirdiği 1 yılın ardından İzmir ekibine geri döndü. 1.89 boyundaki kaleci, Beşiktaş formasıyla hiçbir resmi maça çıkmadı.

Berat Çetinkaya – 2012-2013 sezonu yaz transfer döneminde genç ve maliyeti uygun isimlere yönelen Beşiktaş, Sakaryaspor’un genç stoperi Berat Çetinkaya’yı kadrosuna katmıştı. 21 yaşında büyük ümitlerle Beşiktaş’a imza atan Berat için işler yolunda gitmedi. Sırasıyla Adana Demirspor, Kahramanmaraşspor, Sarıyer ve Bayrampaşa’ya kiralanan Berat’ın Beşiktaş macerası Siyah Beyazlı formayı giymeden sona erdi.

Turgut Doğan Şahin – 2014-2015 sezonunda Gaziantepspor’dan Trabzonspor’a olan Turgut Doğan’ın Bordo Mavili ekip kariyeri yarım sezon sürdü. Halilhodzic’in şans vermediği tecrübeli oyuncu, 250 bin Euro bonservisle Kayserispor’a gönderildi.

Kevin Grosskreutz – 2015 yaz transfer döneminin son gününde Galatasaray, Alman oyuncuyu 1.5 milyon karşılığında Dortmund’dan transfer etti. Belgelerin resmi bitiş saatinden sonra gönderilmesi sebebiyle Sarı Kırmızılılar’ın sadece iki hazırlık maçında oynatabildiği Grosskreutz, Galatasaray tarihinin en fiyasko transferi olarak dikkat çekti. Dünya Şampiyonu apoleti bulunan Grosskreutz, aile hasretini gerekçe göstererek Galatasaray’dan ayrılmaya karar verdi, ülkesine Stuttgart formasıyla dönüş yaptı.

İbrahim Yavuz – 2004/05 sezonu yaz transfer döneminde Adanaspor’dan transfer edilen İbrahim Yavuz, Sarı Kırmızılı formayı giymeden ayrılan oyunculardan. 22 yaşında Florya’nın kapısından giren İbrahim, yarım sezon sonra gönderildi ve Kayserispor’a transfer oldu.

Anıl Taşdemir – Orduspor’da 17 gol, 10 asistle oynayan ve dikkat çeken bir performans gösteren Anıl, 2014/15 sezonu yaz transfer döneminde 400 bin Euro bonservisle Trabzonspor’a transfer oldu. Büyük umutlarla geldiği Karadeniz ekibinde hazırlık kampı geçiren tecrübeli orta saha, hiçbir resmi maça çıkamadı ve Sefa Yılmaz transferinde Kayserispor’a verildi.

Serhat Çakmak – Trabzonspor’un büyük beklentiyle Temmuz 2014’te Ajax altyapısından kadrosuna kattığı Serhat Çakmak, geldiği gibi giden isimler arasında yer alıyor. Çakmak, Halilhodzic’in göreve gelişinden 5 hafta sonra Trabzonspor’dan gönderilmişti.

Okan Koç – Türkiye’nin yeni yıldız adaylarından birisiydi Okan Koç. Gençlerbirliği’ndeki başarılı performansının ardından Galatasaray’la Beşiktaş’ın istediği Okan, Siyah Beyazlı ekibin yolunu tutmuştu. Beşiktaş’ta bekleneni veremeyen Koç, Konyaspor ve Ankaragücü’nde kiralık oynadıktan sonra, Galatasaray’la 2005-2006 sezonunun devre arasında sözleşme imzaladı. Yaşanan süreçte Beşiktaş’la lisans krizi yaşayan kanat oyuncusu, Galatasaray formasını hiç giyemedi.

Daniel Tözser – 2003/04 sezonunda Galatasaray’ın altyapıya transfer ettiği Daniel Tözser, Sarı Kırmızılı ekipte geçirdiği 1 yıl içerisinde A takımla hiçbir resmi maça çıkmadı. O dönem önemli bir potansiyele sahip olduğu iddia edilen Macar orta saha, 2004 yılında Ferencvaros’la profesyonel sözleşme imzaladı ve futbol kariyerini Avrupa’da sürdürdü.

Oğulcan Gökçe – Altay altyapısında yetişen ve henüz 20 yaşında 60’dan fazla farklı yaş gruplarında milli olan Oğulcan, 21 yaşında geldiği Trabzonspor’da ise forma şansı bulamadı. Trabzonspor’un 1461 Trabzon’a kiralık gönderdiği Oğulcan, Karadeniz devinde hiçbir resmi maçta süre alamadı. Türk futbolunun gelecek vadeden isimleri arasında gösterilen solak oyuncu, 26 yaşında futbol hayatını noktaladı.

Christian Brüls – Trabzonspor’un 2008/09 sezonu yaz transfer döneminde 50 bin Euro bonservisle Eupen’den transfer ederek aynı yıl içerisinde Maastricht’e kiraladığı Christian Brüls, Karadeniz ekibine maddi olarak büyük bir zarar verdi. Sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedilmesi sonrası Trabzonspor’a açtığı davayı kazanan Brüls, tek bir resmi maçta dahi oynamadan 250 bin Euro kazandı.

Sefa Başıbüyük – 2010/11 sezonunda Çorumspor’da profesyonel olan Sefa Akın Başıbüyük, forma şansı bulduğu dönemde sergilediği performansla Trabzonspor’a 150 bin Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Bordo Mavili ekibe 18 yaşında büyük ümitlerle gelen genç sol bek, 1461 Trabzon ve Giresunspor’da geçen kiralık sürecinin ardından bonservisiyle takımdan ayrıldı.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.