86 yıl sonra Ayasofya Camii’nde Berat Kandili coşkusu

Yurdun 4 bir yanında Berat Kandili coşkusu yaşanırken özellikle 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii’ndeki kandil kutlamasına yoğun ilgi …

86 yıl sonra Ayasofya Camii’nde Berat Kandili coşkusu
27.03.2021
A+
A-

Yurdun 4 bir yanında Berat Kandili coşkusu yaşanırken özellikle 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii’ndeki kandil kutlamasına yoğun ilgi gösterildi.

Ramazan ayından önceki son kandil olan Beraat Kandili tüm yurttaki camilerde okunan dualarla kutlandı. 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde akşam namazını müteakip düzenlenen Beraat Kandili programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Akşam namazı ile yatsı namazı arasında camide Kur-an ve ilahiler okunarak dualar edildi. Programa çok sayıda kişi katılırken, camiyi gezenler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ayasofya Camii’ne çocuğu ve eşiyle birlikte gelen Abdullah Ünal, ”Bu mübarek gecenin feyzinden rahmetinden bereketinden tüm İslam aleminin yararlanmasını temenni ediyorum. İnşallah Cenab-ı Allah Beraat Kandili vesilesiyle bütün günahlarımızı affeder. Ayasofya Camii’ne daha önce gelmiştik ama çok kalabalıktı giriş yapamamıştık. Şimdi eşimle çocuğumla birlikte geldik bu mekanın feyzinden yararlanmak istedik” dedi.

Ayasofya’dan gelen Hüseyin Sağlam ise, “Berat Kandilinin bütün İslam alemine mübarek olsun. Böyle bir günde Allah’ım birliğimizi beraberliğimiz bozmasın, ülkemize zeval vermesin. Bütün Türkiye’nin en güzel şekilde Berat Kandilini gerçekleştirmesini istiyorum. Burada olmak ve namazımızı eda ediyor olmak ayrı bir huzur ve maneviyat veriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diye konuştu.

Öte yandan Berat kandili yurdun pek çok yerinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

BURSA

Bursa’da başta tarihi Ulu Cami ve Emirsultan Camisi olmak üzere birçok camideki Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programlarda dua edildi.

Namaz sonrası cemaate kandil simidi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de Kurşunlu Külliyesi, Reşadiye Camisi ve İlahiyat Camisi başta olmak üzere kentteki camilerde düzenlenen programlarda Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

BALIKESİR

Balıkesir’de kent merkezindeki Tarihi Zağnospaşa Camisi’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahilerin okunup duaların edildiği programda camide yer bulamayanlar, beraberinde getirdikleri çocuklarıyla avluda namaz kıldı.

Camiye gelenlere Büyükşehir Belediyesince kandil şekeri ve meyve suyu ikram edildi, İl Müftülüğünce de lokum dağıtıldı.

KÜTAHYA

Kütahya’da Berat Kandili dolayısıyla tarihi Ulu Cami’de program düzenlendi.

İl Müftülüğünce düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve mevlit okundu, dua edildi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, vaazında kandillerin önemini anlattı. Berat gecesinin bir şükür ve bağış gecesi olduğunu belirten Demirtaş, bu gece bol bol ibadet edilmesi gerektiğini söyledi.

Program, kılınan namazın ardından dua edilmesiyle sona erdi.

KIRKLARELİ

Kırklareli’nde Berat Kandili münasebetiyle tarihi Hızırbey Camisinde program düzenlendi. Akşam namazının ardından başlayan programda, korona virüs tedbirleri alınarak sosyal mesafeye uyulup başladı.

Kırklareli İl Müftüsü Aydın Yığman Kandil programında vaaz verdi. Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahiler eşliğinde devam eden programda, vatandaşlar namız kılıp dua etti.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.