Cumhuriyet’in işten çıkardığı gazeteciler: Gerekçesiz işçi kıyımı başlatıldı

Cumhuriyet gazetesi, “İşin ve işletmenin gereklerinden kaynaklanan nedenler” gerekçesiyle daha net bir sebep bildirmeden 7 gazetecinin işine son …

Cumhuriyet’in işten çıkardığı gazeteciler: Gerekçesiz işçi kıyımı başlatıldı
30.09.2021
A+
A-

Cumhuriyet gazetesi, “İşin ve işletmenin gereklerinden kaynaklanan nedenler” gerekçesiyle daha net bir sebep bildirmeden 7 gazetecinin işine son verdi.

O isimlerden 5’i şöyle: Kübra Köklü, Esra Aluş, Altan Yağcı, İlker Güneş Doğan, Dilek Kılıç.

İşlerinden çıkartılan gazeteciler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kovulduklarını duyurdu. Haklarında alınan karara tepki gösteren isimler, Cumhuriyet’i işçi kıyımı yapmakla eleştirdi.

“GEREKÇE YOK”

Kübra Köklü paylaştığı mesajda “Cumhuriyet Gazetesi’nde işçi kıyımı başladı. Bugün işime son verildi. Gerekçe ise yok” dedi.

“ADALETSİZLİK”

İşten çıkarılan bir diğer isim Esra Alus ise “2017 Ocak ayından bu yana çalıştığım Cumhuriyet Gazetesi’nden ekonomik nedenlerle çıkarıldım. Adaletsizlik yapanın aynı muamele ile karşılaşacağına inancım tam! Bekleyip görelim” ifadelerini kullandı.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.yenisafak.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.