Davutoğlu’dan ‘zincire vurulan kadın’ gösterisine tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Edremit’in kurtuluş kutlamaları töreninde yapılan gösteride başörtülü bir kadının zincire …

Davutoğlu’dan ‘zincire vurulan kadın’ gösterisine tepki
11.09.2021
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Edremit’in kurtuluş kutlamaları töreninde yapılan gösteride başörtülü bir kadının zincire vurulduğu ve kurtarıldığı anların sahnelenmesine tepki gösterdi.

Gösteride yapılanların çağ dışı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, görüntülerin sadece başörtülü kadınlara değil kadının kendisine de yapılan bir hakaret olduğunu söyledi. Gelecek Partisi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanan videoda tepkisi paylaşılan Davutoğlu, ayrıca mesajında da tören esnasındaki gösteriyi “Kimse ülkemizi 90’lı yıllara döndürme hayalleri görmesin! Her görüşten özgürlükçü insanlar olarak bir buradayız! Kadın onurunu ayaklar altına alan sözde gösterilerle karanlık zihinlerini ortaya koyanlar kaybetmeye mahkumdur” diyerek eleştirdi.

‘BUNLAR CAHİL TARİH BİLMEZ’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu videoda, “Gerçekten duyduğumda ve resmi gördüğümde tüylerim diken diken oldu ve hayretler içinde kaldım biz tam bu görüntüler bitti artık başörtüsü yada örtüyle uğraşan zihniyet çağdışı kaldı ve geçen yüzyılda kaldı derken biz tam farklı düşünen insanalar bir araya geliyorlar konuşuyorlar yanyana yaşıyorlar aynı yerde görev yapıyolar derken mukaddes bir günde Edremit’in kurtuluşu vesilesi ile yapılan bir törende sadece örtülü kadınlara hakaret değil kadının kendinsine hakaret edecek şekilde bir örtülü kadın kelepçelenmiş neymiş Edremit’in kurtuluşu vesilesiyle kadın örtüden kurtulacakmış ve zincirlerinden arındırılacakmış arkadaşlar bunlar cahil bunlar tarih bilmez” dedi.

“Bilselerdi Sultanahmet Mitingi’nde konuşan Halide Edip’te örtülüydü bilselerdi İnebolu’dan Ankara’ya mermileri taşıyan Anadolu kadınları o alay ettikleri küçük gördükleri örtülerle o mermileri taşıdılar. Bilselerdi Kahramanmaraş’ın o şanlı Sütçü İmam’ın destanı bir örtüye uzanan Fransız elini kırmasıyla başladı. Her zaman söyledim bir daha söylüyorum hiç kimsenin kıyafetine, ideolojisine karışmayız, hiç kimseye tepeden bakmayız ama bütün bu unutulmuş çağ dışı zihniyetleri birisi tekrar geri getirmek isterse 90’lı yılların 28 Şubat zihniyeti karşısında dimdik duracak ilk ve tek kadro Gelecek Partisi kadrolarıdır ” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Balıkesir Valiliği, Edremit’in kurtuluşu kutlamalarında, temsili olarak kadının zincire vurulup, efeler tarafından kurtarıldığı gösteri ile ilgili soruşturma başlatımış Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal ise İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekilmişti.

Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki törendeki gösteride bir kadın, üzerine siyah çarşaf örtülüp, zincire bağlanıyor ve ardından zincirlerinden arınan başörtülü olmayan bir kadın Türk bayrağı ile poz veriyordu.

Kadının zincirle bağlanması, zincirle bağlanan kadının örtülü olması büyük tepkiye neden olmuştu.

Gösteri sonrası Balıkesir Valiliği’nce konuyla ilgili açıklamada “Edremit İlçemizde 09.09.2021 Perşembe günü gerçekleşen Edremit’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü Kutlama Programında yaşanan gösteri ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu kutlama programında yer almamasına rağmen programın uygulanması esnasında ortaya konulan, Kurtuluş Töreninin anlamıyla bağdaşmayan ve töreni tartışmaya açacak nitelikte bir gösteri icra edildiği görülmüştür. Milli Kurtuluş Günümüzü tartışmaya açan bu gösteriye sebep olan kutlama komitesi başkan ve üyeleri ile sorumlu belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığından Mülkiye Müfettişi talep edilmiştir. Ayrıca soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiştir. Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve dernek denetçilerince gerekli soruşturma yapılacaktır.” denilmişti.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.