Davutoğlu’ndan AK Parti’ye eleştiri: Toplumdan ve milli vicdandan koptu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gökhan Özbek’in 23 Derece programına konuk oldu. Gazeteci Gökhan Özbek, Çağlar Cilara ve Fikri …

Davutoğlu’ndan AK Parti’ye eleştiri: Toplumdan ve milli vicdandan koptu
22.12.2020
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gökhan Özbek’in 23 Derece programına konuk oldu. Gazeteci Gökhan Özbek, Çağlar Cilara ve Fikri Akyüz’ün sorularını yanıtlayan Davutoğlu, AK Parti’nin içinde 90’lı yılların vesayeti söz konusu olduğunu ifade ederek, “AK Parti’nin genel insanlık vicdandan da milli vicdandan da koptuklarını anlatmaya çalıştım. Bunun içinde yolsuzluklar da var” dedi.

YENİ BİR SİYASİ DİLE İHTİYAÇ VARDI

Davutoğlu, partinin kuruluşuna giden süreci “Otoriter bir anlayış ve toplumsal taleplere gözleri kapatma şimdi bunlar yan yana geldiğinde tam da 2018 yılından itibaren bir siyasi dile ihtiyaç vardı. Ben bu yeni siyasi dili AK Parti içinde yeniden oluşturabilir miyiz, siyasi dilde bir dönüşüm sağlayabilir miyiz, Türkiye’nin en büyük partisi nihayetinde. AK Parti’nin siyasi hayatının bitmesinden daha çok onun rehabilite edilmesi üzerine çok çaba sarf ettim. Defalarca Sayın Erdoğan’a verdiğim raporlarda, analizlerde AK Parti’nin genel insanlık vicdandan da milli vicdandan da koptuklarını anlatmaya çalıştım. Bunun içinde yolsuzluklar da var, bunun içinde Trump yönetiminde yanlış ilişkiler de var” diyerek anlattı.

YOLSUZLUĞUN TANIMI KALMADI

Davutoğlu, AK Parti yönetiminde yolsuzluğun normalleştiğini söylerken, “Bugün çoğu kamu bankaları hortumlanıyor. Her gün bazen yanlış atamalarla maaş ve huzur hakkı şeklinde paralarla yapılıyor. O banka kişilere ya da oradaki yönetim kurulundaki kişilere ait değildir. Hazine Cumhurbaşkanı’nın şahsi tasarrufuna açık bir servet değildir. Hazine, milletin vergileriyle oluşan 83 milyonundur” dedi.

DAHA TEHLİKELİSİ YOK

Davutoğlu, “Şu anda 90’lı yılların vesayeti, son 18 yıldaki AK Parti içindeki en büyük vesayet bugündür. AK Parti üzerinde bir vesayet vardır. 367 ucubesi ortaya çıktığında dışarıdan bir vesayet çabası vardı. Safları sıklaştırılmış bir mücadeleyle direnmiştik. 15 Temmuz’da dışarıdan bir vesayet çabası vardı AK Parti bunu kırabildi. Ama içeriden ve meşrulaşmış bir vesayetten daha tehlikelisi yoktur. Sisteme geçerken çok uyardım yapmayın, etmeyin diye” cümleleriyle AK Parti’nin hayata geçirdiği sistemi eleştirdi.

YENİ SİSTEM ŞART

Davutoğlu, “Biz bugün güçlendirmiş parlamenter sistemi getirirken, Erdoğan hatalar yaptı o insin de başka biri iktidar olsun diye bunu getirmiyoruz. Türkiye 170 yıllık meclis tecrübesinden sonra 200 yıllık tanzimattan bu yana bütün tecrübelerini bir masaya koymalı ve bir daha herhangi bir siyasi aktörün kendi gücünü teksif etmek üzere değiştirmeyeceği bir sistem ortaya koymalı” diyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değişmesi gerektiğini söyledi.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.