Dilek İmamoğlu: Devlet yetkilileri kadın cinayetlerini dert edinsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Cami çıkışında CHP’ye Fikri Sağlar’ın açıklamaları üzerinden yüklenirken, “Oy almak için bazı …

Dilek İmamoğlu: Devlet yetkilileri kadın cinayetlerini dert edinsin
02.01.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Cami çıkışında CHP’ye Fikri Sağlar’ın açıklamaları üzerinden yüklenirken, “Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz, başörtülü birkaç kişiyi de yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor. Geçti o işler” ifadelerini kullanmış ve bu sözler muhalefet partilerinin tepkisini çekmişti.

“KADIN CİNAYETLERİNİ DERT EDİNMELERİ GEREKİR”

Erdoğan’ın CHP’de görev alan başörtülü kadınlar için kullandığı ‘vitrin mankeni’ ifadelerinin hedefinde yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç ile annesinin ve ablasının yer aldığı fotoğraf karesini sosyal medyadan paylaşan İmamoğlu, şu notu düştü:

CHP PM Üyesi Avukat Sevgi Kılıç’a yönelik kullanılan ifadeler asla kabul edilemez.

Devlet yetkililerinin rencide edici açıklamalarla kadınların kıyafetleri, inançları ve yaşam tarzlarını değil, her gün şahit olduğumuz kadın cinayetlerini dert edinmeleri gerekir.

KILIÇ’TAN TEPKİ: HAKARETİ KINIYORUM

Erdoğan’ın sözlerinin hedefinde yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç da tepkisini dile getirdi.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Kılıç, şu açıklamada bulundu:

Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarından gelen bir Parti Meclisi Üyesi olarak bir kez daha söylüyorum; ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak. Sözümüz söz.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan gazetecilere cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, “Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, artık senin kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler” dedi.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.