Kolombiya’dan Türkiye’ye gönderileceği iddia edilen uyuşturucuya ilişkin açıklama

Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kolombiya’nın Buenaventura Limanı’nda, Türkiye’ye gönderileceği iddia edilen 4 ton 900 …

Kolombiya’dan Türkiye’ye gönderileceği iddia edilen uyuşturucuya ilişkin açıklama
10.10.2021
A+
A-

Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kolombiya’nın Buenaventura Limanı’nda, Türkiye’ye gönderileceği iddia edilen 4 ton 900 kilogram kokain ele geçirilmesiyle ilgili Kolombiya narkotik birimi ile sıkı iş birliğinin devam ettiği belirtildi.

“Ancak, Kolombiya adli makamlarına iletilen adli yardımlaşma talebimiz henüz cevaplanmamıştır.” ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bir hukuk devletinde hukukun kuralları geçerlidir. Ceza hukuku dedikodu üzerine değil, delille hareket eder. Ülkemizde adli soruşturmalar cumhuriyet savcılarımız tarafından yürütülmektedir. Yürütülen adli soruşturmalardaki içerik ve iddiaların kamu davası açılmadan yetkisiz kişilerle paylaşılması ve elde edilen bilgilerin açıklanması, ‘masumiyetin korunması’ ve ‘soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi’ ilkelerine aykırı olacaktır.

AKSİNİ İMA ETMEK İFTİRADIR

Bu gerçekliğe rağmen aksini ima etmek, uyuşturucu mücadelesinde hayatını çekinmeden feda etmeye hazır olan ve son yıllarda yaptığı operasyonlarla ulusal ve uluslararası kamuoyu tarafından takdirle karşılanan birimlerimize ve teşkilatlarımıza bühtandır, iftiradır.”

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.