Ömer Çelik: İranlı siyasetçilerin kullandığı çirkin dili kınıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü’de katıldığı e İran’dan tepki geldi. Azerbaycan ve İran sınırındaki toprakların yeniden birleşmesini …

Ömer Çelik: İranlı siyasetçilerin kullandığı çirkin dili kınıyoruz
12.12.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü’de katıldığı e İran’dan tepki geldi. Azerbaycan ve İran sınırındaki toprakların yeniden birleşmesini içeren şiir üzerine, İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyükelçisi Derya Örs’ü çağırdı.

‘ACİLEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Büyükelçi Örs’ün çağrıldığını, Türkiye’den “acilen açıklama beklendiğini” duyurdu.

Hatipzade, “Topraklar üzerinde hak iddia edilen, yayılmacı imparatorlukların çağının yıllar önce sona erdiğinin” Büyükelçi Örs’e bildirildiğini söyledi. Hatipzade, ülkenin toprak bütünlüğüne ve ulusal güvenliğine yönelik herhangi bir müdahaleye izin verilmeyeceğini de ekledi.

Erdoğan, Bakü’deki konuşmasında Şair Bahtiyar Vahapzade’nin “Topraktan pay olmaz” şiirinden bir bölüm okumuştu.

ÖMER ÇELİK: ÇİRKİN DİLİ KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

“Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz” diyen Sözcü Çelik şu ifadeleri kaydetti:

İRAN’IN ANLARA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ’NE ÇAĞRILDI

Öte yandan Türkiye de İran’ın tepkisine yanıt olarak İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend’i Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Büyükelçi Ferazmend’e, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in tweetine, sonrasında Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs’ün İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmasına, “Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik mesnetsiz iddiaların ortaya atılmasına” ve “böylece İran’da Türkiye’ye yönelik nefret kampanyasının açılmasına” tepki dile getirildi.

Ferazmend’e, söz konusu iddiaların toptan reddedildiği, İran tarafının Türkiye’yle ilgili herhangi bir konuda rahatsızlık duyması halinde bunu iletebileceği kanallar varken, “bizzat İran Dışişleri Bakanı Zarif tarafından Twitter yoluyla mesnetsiz şekilde Türkiye’nin hedef alınmasının kabul edilemeyeceği” bildirildi.

Dışişleri kaynaklarına göre, “Bu yaklaşım tarzının, Türkiye ile İran arasındaki yakın ilişkilerle de uyumlu olmadığı ve sadece bu ilişkileri bozmak isteyen çevrelere hizmet edeceği” belirtildi.

CEVAD ZARİF’İN DE TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ kutlama törenine katılan Erdoğan’ın okuduğu şiir, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in de tepkisini çekmişti.

Zarif, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Bakü’de hatalı olarak anlattığı şeyin, Aras’ın kuzeyindeki bölgelerin İran anavatanından zorla ayrılmasına atıfta bulunduğu bilgisi verilmemiş. O, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğine karşı konuştuğunu fark etmedi mi acaba?” dedi.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.