Portekiz Futbol Federasyonu’ndan yabancı hakeme yeşil ışık

Portekiz’de hakem eleştirilerinin ardından yabancı hakem sistemine geçiliyor. A Bola gazetesinin haberine göre, gelecek sezondan itibaren …

Portekiz Futbol Federasyonu’ndan yabancı hakeme yeşil ışık
27.02.2021
A+
A-

Portekiz’de hakem eleştirilerinin ardından yabancı hakem sistemine geçiliyor.

A Bola gazetesinin haberine göre, gelecek sezondan itibaren yabancı hakemler ligde görev yapmaya başlayacak.

KISA SÜRE İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK

Geçtiğimiz aylarda hızlandırılan kapsamlı çalışmaya göre Portekizli hakemler de yurt dışında düdük çalabilecek. Ayrıca Portekiz’de orta ve yan hakemlerin yanı sıra VAR’da da yabancı hakemlerin görev yapabileceği belirtildi.

Yabancı hakem konusu bir süredir Portekiz Futbol Federasyonu’nun gündemindeydi. Resmi adımların kısa zaman içinde tamamlanması bekleniyor.

SÜPER LİG’DE DE TARTIŞILIYOR

Öte yandan Süper Lig’de de bu sezon hakem kararları oldukça tartışılıyor. VAR kararlarının bile sorgulandığı Türkiye’de Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi önceki gün yaptığı açıklamada, “Nasıl yabancı futbolcu transfer ediyorsak, hakem de transfer edilmeli. Özellikle derbi maçları için yapılmalı.” ifadelerini kullanarak tartışmaların fitilini ateşlemişti.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.