Son dakika! DEVA Partisi lideri Babacan konuşuyor

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Çekmeköy İlçe Kongresinde konuşuyor. Babacan’ın konuşmasından satır …

Son dakika! DEVA Partisi lideri Babacan konuşuyor
26.09.2021
A+
A-

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Çekmeköy İlçe Kongresinde konuşuyor.

Babacan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Hep beraber bir tarihe tanıklık ediyoruz. Baskının, yasakların, kahrın, zulmün ve adaletsizliğin sona ereceği bir sürece tanıklık ediyoruz. Demokrasinin ve atılımın dirildiği bir döneme tanıklık ediyoruz. Bizler, DEVA kadroları şu anda bir tarih yazıyoruz.

‘Kredi almak değil, ürünümü satmak istiyorum’ diyen esnaf adalet arıyor. Mülakatlarda elenen, tweet atarken 10 kere düşünmek zorunda bırakılan, işsizliğe ve umutsuzluğa terk edilen gençler adalet arıyor. DEVA Partisi, adalete susamış insanların sesidir.

Bu ülkede 2016-2020 yılları arasında silahlı terör örgütü suçundan tespit edilen en az 1 milyon 576 bin 566 adet soruşturma başlatılmış. Türkiye’de birileri, ‘Terörle mücadele ediyoruz’ diye diye kendi vatandaşıyla kavgaya tutuşmuş.

Maalesef FETÖ’ye, PKK’ya karşı verilen haklı mücadelede kurunun yanında yaş da yanıyor. Birtakım anayasal haklarını kullanan vatandaşlarımızın terörle suçlandığını görüyoruz.

Ülkenin demokrasisine haince darbe yapmaya çalışanlar, üniversite sınavı sorularını çalanlar, terörü güçlendirmek için bilerek ve isteyerek eylemde bulunanlarla tabii ki mücadele edeceksiniz. Ama hukuku bırakıp, yüz binlerce insanı mağdur etmek olmaz.

Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. 1,5 milyon teröristin olduğu bir ülkeyi düşünebiliyor musunuz? İnsanların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Gücünüz postacı Ömer’e, öğretmen Ayşe’ye, esnaf Mehmet’e, akademisyen Şebnem’e mi yetiyor? Bu mu sizin gücünüz, bu mu adaletiniz?

Zayıfların, mazlumların, garibanın tepesinde o yargının kılıcını sallayanların elinden o kılıçları alacağız, kırıp atacağız.

Ülkemizde artık nöbetleşe zorbalığa son vereceğiz.

Suçu başkasına at formülüyle sorunlara çözüm bulmaya çalışıyorlar. Şimdi de fahiş fiyatın sorumluluğunu market zincirlere atıyorlar.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor…

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.