Van YYÜ Teknokent 13 İlimize Hizmet Ediyor

CNN Türk kanalında yayımlanan Üretim Rotası programında Van Teknokent’te yapılan çalışmaları ve projeleri değerlendiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, proje üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Van YYÜ Teknokent 13 İlimize Hizmet Ediyor
21.12.2020
A+
A-

Tüm dünyada bilgi ekonomisinin önem kazandığını belirtilen Rektör Şevli,  günümüzde artık teknoloji ve bilgi tabanlı şirketlerin piyasada kendilerine yer bulabildiğini ifade etti.  Bu noktada üniversitelerde kurulan teknokentlerin bilgi ve teknolojilerin gelişmesi noktasında önemli görevler üstlendiğini belirtti. Rektör Şevli, “Van YYÜ Teknokent de bu amaca hizmet etmek ve sanayi ile işbirliği geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Tabii ki burada önemli olan hem girişimci akademisyenlerimizin akademik şirketler kurabilmeleri hem de genç girişimcilerin fikirlerini ticarileştirebileceği alanlar oluşturabilmelerini sağlamaktır. Üniversitemizdeki akademisyenlerimizin ürettikleri bilgiyi ticarileştirebilmeleri ve sanayi ile işbirliği yapmaları noktasında Van YYÜ Teknokent bölgemizdeki 13 ile de büyük bir vizyonla hizmet ediyor” şeklinde konuştu.

“Proje Üniversitesi Olma Yolunda Hızla İlerliyoruz”

Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli ayrıca üniversitemizin, üçüncü nesil girişimci ve yenilikçi bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyerek, üniversitenin stratejik planının da buna göre belirlendiğini ifade etti. Rektör Şevli, “özellikle 2020 yılında Teknokentimizde, özellikle DAKA desteğiyle de çok ciddi atılımlar gerçekleştirdik. Patent Growth Projesi ile 7 farklı teknoloji alanında 7 farklı vizyoner teknoloji projesi hazırlama raporu yapıldı.  Ayrıca ‘Start Van Kuluçka Projesi’yle de 6 girişimci takımımız mentorler ve eğitmenlerin desteğiyle projelerini tamamlamak üzereler. Bu noktada çalışmalarımızın daha da çeşitleneceğine ve bölgemizin ve ülkemizin ihtiyacı olan projelerimizi çoğaltacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Üniversitemiz 41. Sıradan 35. Sıraya Yükseldi”

Yapılan çalışmalarla kısa sürede Van Teknokent’in büyük başarılar elde ettiğini sözlerine ekleyen Şevli, “Türkiye’de 31 kuruluşun arasına girmeyi başaran Van YYÜ Teknokent, Tübitak Bigg programına alınarak girişimci gençlere fikirlerini olgunlaştırmaları için bir başvuru kurumu haline geldi.  Dolayısıyla Teknokentimiz sayesinde artık her yıl yaklaşık 20 patent başvurusu oluyor. Bunun yanında 28 sanayi kuruluşuyla işbirliği yapıyoruz. Tüm bunlar tabii üniversitemizin akademik başarısını da arttırıyor. Bu noktada Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademik başarısını arttırarak, URAP raporuna göre 2018 yılında bulunduğu 41. sıradan 35. sıraya yükselmiştir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.