Akşener’den yaptırım tepkisi: Müttefikliğe de dostluğa da katkısı yok

Kararı duyuran , Rusya’nın savunma sektörü ile önemli işlemlere müsamaha göstermeyeceğiz” ifadelerini kullanırken Türkiye’den yapılan açıklamada …

Akşener’den yaptırım tepkisi: Müttefikliğe de dostluğa da katkısı yok
15.12.2020
A+
A-

Kararı duyuran , Rusya’nın savunma sektörü ile önemli işlemlere müsamaha göstermeyeceğiz” ifadelerini kullanırken Türkiye’den yapılan açıklamada, “Tek taraflı yaptırımlar içeren kararını kınıyor ve reddediyoruz” denildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD’nin Türkiye’nin meselelerine vurdumduymaz bir tavır içinde olduğunu belirterek, süreci ‘canı sıkıldığında yaptırıma başvuran bir şımarıklıkla taçlandırdığını’ ifade etti.

Bu adımın ne müttefikliğe yakışır, ne de Türkiye ile ABD arasındaki dostluğa katkıda bulunmayacağını vurgulayan Akşener, “Ne var ki gün gelir; iyi ikili ilişkiler her ülkeye lazım olur” dedi.

GELECEK PARTİSİ: ABD İTTİFAK RUHUNA UYGUN DAVRANMALI

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım da ABD’nin iki ülke ilişkilerinde gerilime sebep olan karar sonrası tepki gösterdi.

Türkiye’ye yönelik adımların peş peşe olduğunu ifade eden Yardım, AB’den sonra ABD’nin de S-400’ler nedeniyle bazı Türk yetkililere yaptırım kararı aldığını hatırlattı.

Yardım, ileride ilişkilerin daha iyi olacağını söylemenin zor olduğunu belirterek, “ABD ittifak ruhuna uygun davranmalı, Hükümetin de dış politikası kendine gelmeli. Sorunlar masada ele alınmalı” dedi.

NE YAŞANDI?

ABD, Türkiye’ye Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında uygulayacağı yaptırımları açıkladı.

Yaptırım listesinde ise Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz bulunuyor.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.