Ara tatil 2020-2021 ikinci dönem yapılacak mı? MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan ara tatil açıklaması!

2 Mart tarihi itibariyle kısıtlı da olsa yüz yüze eğitime 81 ilde başlandı. Okulların açılmasıyla Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tatil …

Ara tatil 2020-2021 ikinci dönem yapılacak mı? MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan ara tatil açıklaması!
09.03.2021
A+
A-

2 Mart tarihi itibariyle kısıtlı da olsa yüz yüze eğitime 81 ilde başlandı. Okulların açılmasıyla Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tatil takvimi merak konusu oldu. Öğrenci ve aileler ileriye dönük planlama için ara tatil tarihlerini araştırıyor.  MEB tarafından 2020 yılında hayata geçirilen uygulama ile birlikte öğrenciler yarıyıl tatili, yaz tatilinin yanında birinci ve ikinci dönem 1’er haftalık ara tatil yapıyordu. Bu dönem pandemi nedeniyle Sömestr tatili (yarıyıl) 21 güne uzatıldı. Bu kararın ardından Nisan ara tatili yapılacak mı? sorusu gündeme geldi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli bir açıklama yaptı. İşte MEB’in 2020-2021 eğitim öğretim yılı tatil kararı!

 

 

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. ” İlköğretim ve ortaokullarda yüzde 80’in üzerinde katılım var. İlk haftayı çok olumlu geçirdiğimizi gördüm. Öğrencilerimizi 2 Temmuz’a kadar okulda tutmak gibi çalışmamız var” ifadelerini kullanan Bakan Selçuk ara tatil olmayacağını söyledi.

NİSAN ARA TATİLİ YAPILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, 25 Ocak’ta başlayan Sömestr tatiline 7 gün ekleyerek tatili 21 güne uzattı. Koronavirüs vaka sayısında yaşanan artış sonrası alınan karar ile birlikte Nisan ayında uygulanacak ara tatil, yarıyıl tatiline eklendi. Bu sebepten ötürü bu yıl 2. ara tatil olarak bilinen Nisan ara tatili uygulanmayacak.

MEB 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı 31 Ağutos’ta başladı.

Kasım ara tatili 16-20 Nisan tarihleri arasında yapıldı.

Birinci dönem 22 Ocak 2021 tarihinde sona erdi. 

Yarıyıl tatili 25 Ocak tarihinde başladı.

15 Şubat 2021 ikinci dönem başladı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü sona erecek.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.