Bursa’da çocuğu olmayan çiftler, kayanın etrafında dönüp böcek yedi

Bursa’nın Mudanya ilçesinin Işıklı köyünde, ‘Ebe Kaya’ isimli kaya, çocuğu olmayan çiftler tarafından sık sık ziyaret edilmesi ile dikkat çekti …

Bursa’da çocuğu olmayan çiftler, kayanın etrafında dönüp böcek yedi
09.03.2021
A+
A-

Bursa’nın Mudanya ilçesinin Işıklı köyünde, ‘Ebe Kaya’ isimli kaya, çocuğu olmayan çiftler tarafından sık sık ziyaret edilmesi ile dikkat çekti.

ÇİĞNEMEDEN YUTTULAR

Atılan turların ardından kayanın dibini eşeleyerek ilk çıkan böceği çiğnemeden yuttukları ifade edildi.

Çiftlerin, böceği yuttuktan sonra çocuklarının olacağına inandıkları belirtildi.

ŞEHİR DIŞINDAN GELDİLER

Şehir dışından kayayı ziyaret etmek için gelen vatandaşların olduğu öğrenildi.

“3 TUR ATIYORLAR”

Işıklı köyü muhtar azası olan Murat Ünsal şu sözleri kaydetti:

“Köyümüzün tarihi çok eski. Ebe Kaya olarak bildiğimiz kaya, çocuğu olmayan kişiler tarafından ziyaret ediliyor. Çocuğu olmayan kişi, köyden bir kadını yanına alarak kayanın olduğu yere geliyor. Köydeki kadın önde, çocuğu olmayan kişi ise arkada, kayanın etrafında 3 tur atıyorlar. 3 turun ardından çocuğu olmayan kişi kayanın etrafını eşerek, ilk çıkan böceği çiğnemeden yutuyor. Daha sonra hiç arkasına bakmadan evinin yolunu tutuyor.”


Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.