Çocuklar anneleri etraftayken neden kötü davranır

Birincil bakıcılar olarak anneler genellikle sızlanma, çığlık atma, tokat atmaya teşebbüs, yemeği reddetme ve neredeyse felaketle sonuçlanan öfke …

Çocuklar anneleri etraftayken neden kötü davranır
09.03.2021
A+
A-

Birincil bakıcılar olarak anneler genellikle sızlanma, çığlık atma, tokat atmaya teşebbüs, yemeği reddetme ve neredeyse felaketle sonuçlanan öfke nöbetleri gibi büyüleyici davranış gösterileriyle kutsanırlar. Çocukların diğer insanlarla melek gibi davrandıklarını fark etmişsinizdir, anneleri yanındayken kesinlikle vahşi olurlar. Çocuklar aslında annelerinin yanındayken harekete geçme eğilimindedir. İşin sırrı şu ki, bu anneye yapılan bir iltifattır.

ANNELERİN YANINDA GÜVENDE HİSSEDERLER

Anneler, bir çocuğun hayatındaki can yeleğidir. Çocuklar, kendilerini rahat, güvende hissettikleri ve çevrelerinde desteklendikleri için ebeveynlerinin ve özellikle de annelerinin önünde daha çok hareket ederler. Kimse yabancıların önünde en kötü halini göstermekten hoşlanmaz. Aynı şey çocuklarınız için de geçerli.

Çocuklar yaramazlık yapmaya karar verdiklerinde, savunmasızlıklarını da göstermeye karar verirler. Öyleyse bir dahaki sefere kendinizi çocuğunuzun neden siz hariç herkese nazik davrandığını anlamaya çalışırken bulduğunuzda, cevap şudur: çünkü onların annesi olma ayrıcalığına sahipsiniz ve harika bir iş çıkarıyorsunuz.

YABANCILARIN YANINDA ENERJİLERİNİ ATAMAZLAR

Yabancıları içeren herhangi bir sosyalleşme, çocuk için oldukça rahatsız edicidir. Yeni insanların varlığında hepimiz farklı davranırız. Genellikle yakından tanımadığımız insanların önünde elimizden gelenin en iyisini yapma ihtiyacı hissediyoruz. Bu çocuklar için de geçerlidir.

Ancak çocukların gelişmemiş beyinlerinin çoğu zaman dürtülerini kontrol etmesi çok şey gerektirir. Özellikle küçük çocuklar için iyi olmak ve kurallara uymak enerji gerektirir. Böylece eve gittiklerinde, hepsini dışarı çıkarırlar. Çocukların da zor ve kötü bir gün geçirebileceğini unutmayın.

DİKKAT ÇEKMEK İSTERLER

Çocukların harekete geçmesinin bir başka nedeni de annenin ilgisini çekmek için kardeşlerle, diğer yetişkinlerle, evcil hayvanlarla ve hatta annenin işiyle bir miktar rekabet halinde hissetmeleridir. Çocuklar sizin onlara dikkat etmemenizden hoşlanmazlar ve eyleme geçmek onların kozudur. Başlarını belaya bile soksalar, sonuçta sizin dikkatinizi çekmeyi başarırlar. Bu durumun çoğunlukla annelerde yaşanmasının sebebi ise, çocuğun anneye duyduğu ihtiyaçtır.

SINIRLARI KONTROL EDERLER

BİR ŞEYİ BAŞARMAK İSTERLER

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.