CV için önyazı nasıl yazılır? İş garantili önyazı örnekleri

Hangi sektörde veya kariyerinizde hangi seviyede olursanız olun, potansiyel işverenler tarafından fark edilmek için profesyonel bir ön yazı …

CV için önyazı nasıl yazılır? İş garantili önyazı örnekleri
28.09.2021
A+
A-

Hangi sektörde veya kariyerinizde hangi seviyede olursanız olun, potansiyel işverenler tarafından fark edilmek için profesyonel bir ön yazı yazmanız gerekecektir.

Yeni mezunsanız, iş arıyorsanız, sektör değiştirmek istiyorsanız veya deneyimsiz iseniz, önyazı sizin için daha kritik bir öneme sahip.

İnsan kaynakları veya işe alım uzmanları, sektöre özel deneyiminizi, başarılarınızı ve kimlik bilgilerinizi vurgulayarak oluşturduğunuz ön yazıdan oldukça etkilenebilir.

Kapak mektubu olarak da adlandırabileceğimiz önyazı, özgeçmişinizdeki kritik ayrıntıları detaylandırmanıza ve pozisyon için neden en nitelikli aday olduğunuzu açıklamanıza yardımcı olacaktır.

Peki iyi ve dikkat çekici bir önyazı nasıl yazılır? Önyazıda nelerden bahsedilmelidir? İşte ipuçlarımız…

CV ÖNYAZISI NASIL YAZILIR?

‘Gönder’e basmadan önce, ön yazınızın özenli, profesyonel görünümlü ve söz konusu şirkete ve role göre kişiselleştirilmiş olduğundan emin olmanız önemlidir.

Özgeçmişiniz için mükemmel önyazı aşağıdaki dört bölümden oluşmalıdır:

  • Selamlama: İşe alım yöneticisine adıyla hitap eden profesyonel bir selamlama
  • Giriş: Kendinizi ve açık pozisyona başvurma niyetinizi tanıtan, dikkat çekici bir açılış paragrafı
  • Ana paragraf: İlgili mesleki deneyiminizi, başarılarınızı, becerilerinizi ve eğitiminizi açıklayan bir veya iki paragraf
  • Kapanış paragrafı : İşe alım yöneticisinden sizi bir görüşmeye davet etmesini isteyen bir harekete geçirici mesaj. Örneğin, “Markanızın stratejik vizyonunu hayata geçiren görüntüleri nasıl oluşturabileceğimi sizinle tartışma fırsatını çok isterim. Bana 999-999-999 veya [email protected] adresinden ulaşılabilirsibiz. Zaman ayırdığın için çok teşekkürler. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.”

ÖNYAZI ÖRNEKLERİ

Kuruluşunuza değer katabileceğimi biliyorum ve deneyim ve becerilerimin (şirket adı) büyümesine ve başarısına nasıl katkıda bulunabileceğini tartışma şansını çok isterim. Başvurumu incelemeye zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa (e-posta veya telefon numarası girin) adresinde müsaitim.

Pozisyonu ve şirketiniz için neler yapabileceğimi tartışmak için her fırsatı bekliyorum. Vizyonum ve değerlerimin (şirket) markasıyla uyumlu olduğuna ve kuruluşunuz için mükemmel bir uyum sağlayacağıma inanıyorum. Özgeçmişimi incelemeye zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Başvurumu değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim. Sektördeki uzmanlığımı ve deneyimimi, büyümesine ve başarısına katkıda bulunabileceğim sizinki gibi bir kuruluşa getirmeyi umuyorum. Herhangi bir ek bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen (telefon numarası veya e-posta girin) adresinden benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.


Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.