Edremit’teki törende Türk kadınına zincir’ vuranlara soruşturma

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende kurtuluşun canlandırıldığı …

Edremit’teki törende Türk kadınına zincir’ vuranlara soruşturma
11.09.2021
A+
A-

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende kurtuluşun canlandırıldığı bölümde ‘Türk kadınının zincire vurulduğu’ skandal bir gösteri düzenlendi. Söz konusu gösteriye her kesimden sert tepki geldi. Sosyal medyada ‘skandalın sorumlularına derhal soruşturma açılmalı’ çağrıları yapıldı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’de görüntülere tepki gösterdi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Kandemir “Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde çarşaflı bir kadının zincire vurulması kurgusu son derece hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür” dedi. Üzeri siyah örtüyle kapatılan bir genç kızın zincirle bağlanması ve ardından efelerin zinciri çözüp örtüyü açmasıyla tamamlanan temsile ilişkin AK Parti’li Edremit Belediye Meclisi Üyesi Murat Tuna ise “Türk kadınını zincire vuracak kişi daha anasından doğmadı. Türk kadınını kim zincire vurdu? Neyin hesabını yapıyorsunuz? Onu düzenleyenler kimse, hesabını verecek” diyerek tören alanından ayrılmıştı.

Söz konusu skandal gösteriye gelen tepkiler üzerine Balıkesir Valiliği de harekete geçti. Valiliğin soruşturmaya ilişkin yaptığı basın açıklamasında “Söz konusu kutlama programında yer almamasına rağmen programın uygulanması esnasında ortaya konulan, Kurtuluş Töreni’nin anlamıyla bağdaşmayan ve töreni tartışmaya açacak nitelikte bir gösteri icra edildiği görülmüştür. Milli Kurtuluş Günümüzü tartışmaya açan bu gösteriye sebep olan kutlama komitesi başkan ve üyeleriyle sorumlu belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığı’ndan Mülkiye Müfettişi talep edilmiştir. Ayrıca soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiştir. Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri ve dernek denetçilerine gerekli soruşturma yapılacaktır” ifadeleri yer aldı. Valilik açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: “Soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiştir. Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve dernek denetçilerince gerekli soruşturma yapılacaktır.”

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.