İsmail Saymaz: Partisi kapatılmış, milletvekillerine dokunulmuş sosyoloji, yüzünü Ankara’dan dağa çevirebilir

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, HDP’nin kapatılması gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “HDP ve yedeği olan Demokratik Bölgeler Partisi’ni …

İsmail Saymaz: Partisi kapatılmış, milletvekillerine dokunulmuş sosyoloji, yüzünü Ankara’dan dağa çevirebilir
06.03.2021
A+
A-

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, HDP’nin kapatılması gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “HDP ve yedeği olan Demokratik Bölgeler Partisi’ni kapatmak, bu sosyolojiyi ortadan kaldırmayacak” diyen Saymaz, “Dahası partisi kapatılmış, milletvekillerine dokunulmuş, belediyelerine kayyum atanmış sosyoloji, yüzünü Ankara’dan dağa çevirebilir. Devlet aklı bu sosyolojiyi siyasi alanda tutmalıdır” görüşünü dile getirdi.

“Kürt seçmen HDP’den terörü sahiplenmesini ve arkalamasını istemiyor. HDP’liler seçmenlerinin bu tutumundan cesaret alarak, PKK’yı açıkça kınayabilmeli ve örgütün silahlarını şartsız gömmesi için rol almalı” sözlerini kaydeden Saymaz, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Medyascope TV’deki şu sözlerini hatırlattı:

“Dahası partisi kapatılmış, milletvekillerine dokunulmuş, belediyelerine kayyum atanmış sosyoloji, yüzünü Ankara’dan dağa çevirebilir. Devlet aklı bu sosyolojiyi siyasi alanda tutmalıdır.”

Yazının tamamını okumak için .

 

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında t24.com.tr internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.