Konyaaltı Sahili’nde deniz dibinden 10 dakikada 2 torba çöp çıkarıldı

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, iki öğrencisiyle birlikte eğitim dalışlarına devam etti …

Konyaaltı Sahili’nde deniz dibinden 10 dakikada 2 torba çöp çıkarıldı
08.10.2021
A+
A-

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, iki öğrencisiyle birlikte eğitim dalışlarına devam etti. Gökoğlu ve öğrenciler sahilde yüzenlerin meraklı bakışları arasında dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde denize dalış yaptı.

10 DAKİKADA 2 TORBA ÇÖP ÇIKARDILAR

“ÇOK FAZLA PLASTİK ATIK VAR”

Dünyanın en güzel sahillerinden biri olan Konyaaltı’nda 15 metre derinliğe kadar indiklerini ifade eden Mehmet Gökoğlu, “Ancak kirlilik çok fazla. Sigara izmaritinden tutun her türlü plastik atık var. Küçük ambalajlar, pet şişeler, ıslak mendil, pet bardak, maske, karadaki çöplerden aklınıza ne gelirse su altında görebiliyoruz” dedi.

“KİRLENMENİN BOYUTUNU GÖRÜYORUZ”

Bu kirlilik karşısında çok üzüldüklerini dile getiren Gökoğlu, ”Kirlenmenin boyutunu görüyoruz. Plastik kirliliğin çok hızlı girdiğinin işaretleri bunlar. Belirli bir metreye kadar gittik. Dönüşümüzde on dakika içinde iki poşet çöp çıkardık. Burası bizim dalış eğitim yerimiz. Biz her girdiğimizde temizlik yapıyoruz. Biyolojik çeşitliliğinde fazla olduğu bir yer burası. Deniz akvaryumunun borusu var. Balıklarda bizi her girdiğimizde karşılarlar” diye konuştu.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.