Kuvvet Komutanlıklarının sosyal medya hesapları neden kapatıldı?

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Kuvvet Komutanlıklarına ait sosyal medya hesaplarının kaldırılması şaşkınlık uyandırdı. 2010’lu yıllarla beraber …

Kuvvet Komutanlıklarının sosyal medya hesapları neden kapatıldı?
27.09.2021
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı‘na bağlı Kuvvet Komutanlıklarına ait sosyal medya hesaplarının kaldırılması şaşkınlık uyandırdı. 2010’lu yıllarla beraber gelişen sosyal paylaşım siteleri içerisinde Twitter’da resmi hesap açan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, internet sitelerinden yaptıkları rutin duyuruları sosyal medyadan da yapıyordu. Kuvvet Komutanlıklarının uzun süredir kullandığı Twitter hesaplarının 27 Eylül 2021 günü kapatıldığı ortaya çıktı.

KUVVET KOMUTANLIKLARI KİME, NEREYE BAĞLI?

Yeniçağ’da yer alan habere göre; 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmıştı.

Kararnamede, “Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Milli Savunma Bakanına bağlıdır. Cumhurbaşkanı gerekli gördüğünde Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları ve bağlılarından doğrudan bilgi alabilirler, bunlara doğrudan emir verebilir. Verilen emir herhangi bir makamdan onay almaksızın derhal yerine getirilir. Genelkurmay Başkanı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları Milli Savunma Bakanına ayrı ayrı bağlı ve sorumludur. Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlıklarının teşkilatı Milli Savunma Bakanlığı kadro ve kuruluşunda gösterilir” ifadelerine yer verilmişti.

KUVVET KOMUTANLIKLARININ SOSYAL MEDYA HESABI NEDEN KAPATILDI?

Söz konusu kararnameden 3 yıl sonra Kuvvet Komutanlıklarına ait sosyal medya hesaplarının da kapatıldığı ortaya çıktı.

Daha önce sosyal medyada Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri ile ilgili bilgiler verilen hesapların ortadan kaldırılarak sadece Genelkurmay’a ait @TSKGnkur hesabının bırakılması dikkat çekiyor.

Ana hesap olarak ise Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı @tcsavunma hesabının kullanıldığı, bütün paylaşımların oradan yapıldığı belirtiliyor.

27 Temmuz 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına bağlı hesapların ise hala aktif olduğu görülüyor.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.