MEB Ortaokul ve Lise yüz yüze sınav tarihleri! Hangi derslerden sınav yapılacağı belli oldu!

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren okul sınavlarıyla ilgili MEB tarafından  net olarak karar verildi. İlkokul öğrencileri için ölçme ve …

MEB Ortaokul ve Lise yüz yüze sınav tarihleri! Hangi derslerden sınav yapılacağı belli oldu!
23.12.2020
A+
A-

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren okul sınavlarıyla ilgili MEB tarafından  net olarak karar verildi. İlkokul öğrencileri için ölçme ve değerlendirme işlemleri ders etkinliklerine katılım puanıyla verilirken karne notları da buna göre belirlenecek. Ortaokul ve lise eğitimlerini sürdüren öğrenciler için sınav notu bulunan şubelerde sınav olmayacak. Ancak sınavları yarım kalmış 5,6,7,8 ile 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri için sınavlar okullarda yüz yüze gerçekleştirilecek. Sınavlarla ilgili gelişmeleri yakından takip etmek isteyen veliler ve çocuklar araştırma yaparken eğitim yazarı Pervin Kaplan konuk olduğu canlı yayında sınavların ne şekilde gerçekleştirileceğini aktardı. Öğrencilerinin sınava katılmasını istemeyen aileler geçerli bir mazeret bildirmeleri gerekiyor. Belirlenen takvim içinde sınava katılmayan öğrenciler için telafi sınavları yapılacak. Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik gibi dersler için sınav düzenlenmeyecek. İşte Ocak ayında yapılacak okul sınavlarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararlar…

 

OKUL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav notu bulunmayan Ortaokul ve lise öğrencilerinin  okul sınavları sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uygun olarak okullarda gerçekleştirilecek. Eğitim yazarı Pervin Kaplan katıldığı canlı yayında sınavların 4 Ocak-22 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

 

Matematik, Türkçe, Geometri, Tarih gibi ana dersler için sınav düzenlenirken Görsel Sanatlar, Müzik, Beden eğitimi gibi derslerin değerlendirmeleri performans notları üzerinden yapılacak. Seyreltilmiş gruplar halinde yapılacak sınavlar her ders için ayrı olarak gerçekleştirilecek.

OKUL SINAVLARI NE ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığının önerisine göre öğrenciler için bir günde en fazla 2 sınava katılması düşünülüyor.  Öğrenci ve ders sayısına göre bu sınavlar 2+1 şeklinde de düzenlenebilir. Yaşanacak yoğunluğun önüne geçebilmek adına Cumartesi günleri de okullarda sınav düzenlenecek. Yüz yüze gerçekleştirilecek sınavlarda konulara ve sınav içeriklerine  okul yönetimleri karar verecek.

KATILAMAYANLAR İÇİN TELAFİ SINAVLARI DÜZENLENECEK!

Yüz yüze gerçekleşecek sınavlara çocuklarını göndermek istemeyen aileler geçerli bir mazeret bildirmek durumunda olacak. 4 Ocak-22 Ocak tarihleri arasında düzenlenen sınavlara katılmayan öğrenciler için ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat 26 Şubat tarihleri arasında telafi sınavları düzenlenecek. Pandemi sebebiyle ikamet ettikleri veya eğitim aldıkları okul dışında bulunan öğrenciler 28 Aralık tarihine kadar istedikleri yerde sınava girmek için başvuruda bulunabilecek.

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEM SONUNA KADAR DEVAM EDECEK!

Milli Eğitim Bakanlığı, kabine toplantısında alınan karar gereği İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 4 Ocak tarihine kadar uzaktan eğitime devam edeceğini duyurmuştu. MEB tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan açıklamaya göre öğrenciler 1. dönem sonu yani 22 Ocak tarihine kadar evlerinden EBA ile ders işlemeye devam edecek. Pandemi şartları doğrultusunda öğrencileri riske atmak istemeyen Milli Eğitim Bakanlığı Nisan ayında yapılması planlanan 1 haftalık ara tatili de yarıyıl tatiliyle birleştirerek 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatilini 21 güne çıkardı. İşte MEB Bakanlığı tarafından belirlenen takvim;

 

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.