Meteoroloji’den kuvvetli sağanak yağış ve sel uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumunu paylaştı. Aralarında İstanbul’un da bulunduğu birçok il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı …

Meteoroloji’den kuvvetli sağanak yağış ve sel uyarısı
29.09.2021
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumunu paylaştı.

Aralarında İstanbul’un da bulunduğu birçok il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı verildi. Yağışların özellikle Marmara, Karadeniz ve Akdeniz Bölgeleri’nde etkili olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 4 DERECE DAHA DÜŞÜYOR

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıklarının; kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.” ifadelerine yer verildi.

KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ VE SEL UYARISI

Öte yandan yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de halen devam eden sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak; cuma (01.10.2021) günü sabah saatlerine kadar Trabzon’un doğusu (Of, Hayrat, Dernekpazarı) ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (40-85 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’de kuvvetli sağanak nedeniyle, sel ve su baskını uyarısı yapıldı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.