Partilerin çıtır lezzeti: Kıymalı Nachos ve 5 dip sos

TV8 ekranlarının sevilen yemek yarışması programı MasterChef Türkiye, yeni sezonunda da lezzetli tarifleriyle ekranlara geliyor. Bu akşam …

Partilerin çıtır lezzeti: Kıymalı Nachos ve 5 dip sos
06.10.2021
A+
A-

TV8 ekranlarının sevilen yemek yarışması programı MasterChef Türkiye, yeni sezonunda da lezzetli tarifleriyle ekranlara geliyor.

Bu akşam ekranlara gelen MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar, Meksika sokak lezzetleri için mücadele ediyor.

Ekran başında yarışmayı takip edenler ise Nachos tarifini merak ediyor.

Nachos, temelde tortilla cipslerinin peynir ya da peynir bazlı bir sosla kaplanmasıyla hazırlanır. Üzerine başta jalapeno biberleri olmak üzere; kıyma, et ya da tavuk parçaları, avokado, ve Meksika fasulyesi gibi çeşitli malzemeler de ilave edilir. Guacamole, ekşi krema ve chili thai gibi soslarla servis edilir.

Peki Nachos nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Nachos tarifi hakkında bilgiler…

KIYMALI NACHOS MALZEMELERİ

  • 5 bardak tortilla cips (hazır cips tercih edilebilir)
  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 130 gram yeşilbiber
  • 1 paket taco baharat karışımı (isteğe göre)
  • 2/3 bardak çeri domates
  • 2 orta boy yeşil soğan
  • 2 bardak rendelenmiş parmesan peyniri

KIYMALI NACHOS NASIL YAPILIR?

Kıymanızı renk alana kadar kavurun. Etin üzerine taco baharat karışımını dökün ve yeşil biberi, domatesi ve soğanı iyice doğrayarak etin üzerine ilave ederek karıştırın. 2 ila 3 dakika daha pişirin.

Kıyma sosu cipslerin üzerine yayın ve diğer cipsleri de hepsinin üzerine dağıtın. Ardından parmesan peynirini tüm tepsiyeye yayın. Peynir iyice eriyene kadar fırında pişirin.

Nachosunuz hazır. Afiyet olsun.

SALSA SOS

Domates, biber ve soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin ya da ince ince kıyın. Doğradığınız malzemeleri bir kaba alın, üzerine limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

GUACAMOLE SOS

Avokadoları dilimleyin ve bir kaseye alarak çatalla ezin. 1 adet orta boy kırmızı soğanı incecik doğrayın. 3 diş sarımsağı rendeleyin. Birkaç dal taze kişnişi kıyın ve 1 adet büyük boy domatesi küp küp doğrayın. Arzuya göre 4 adet jalapeno biberi de incecik doğrayın.

Tüm malzemeleri avokado püresiyle harmanlayın. Son olarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet misket limonu suyu, yarım çay kaşığı tuz ve dilediğiniz kadar karabiber ekleyin

PANCAR SOS

Pancarları güzelce yıkayın ve haşlayın. Yumuşayan pancarları robottan geçirin, tuz, sarımsak ve zeytinyağı ekleyin.

PESTO SOS

Fesleğen, sarımsak, çam fıstığı ve parmesanı malzemeler birbiriyle karışıncaya dek robottan geçirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.

KARAMELİZE SOĞAN SOS

3 adet orta boy soğanın kabuklarını soyun ve piyazlık doğrayın. 1 diş sarımsağı incecik kıyın. 75 gram tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve karamelize olana kadar kavurun.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.