Sahte diploma cevap bekliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili ve eski …

Sahte diploma cevap bekliyor
20.12.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın ortaokul mezunu olduğu ve sahte lise diploması kullandığı mahkeme kararıyla kesinleşti. Kararda “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denildi. Kararda Yerlikaya’nın ‘resmi evrakta sahtecilik’ yaptığı ortaya konurken, mahkeme hükmü erteledi. Bu ertelemeyle Yerlikaya cezadan kurtulmuş oldu.

TBMM’YE GÖRE ÜNİVERSİTE MEZUNU

Cumhuriyet’ten İklim Öngtel’in haberine göre TBMM’nin sitesinde üniversite mezunu olarak görülen Yerlikaya, AK Parti’nin resmi sitesinde ise lise mezunu olarak yer alıyor. Yerlikaya’nın üniversiteye meslek lisesinden aldığı sahte diplomayla kayıt yaptırdığı için açılan davada Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2001’de verdiği gerekçeli kararında şunlar kaydedildi: “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir.”

“DİĞER UNVANLARI İPTAL EDİLMELİ”

En son, hiçbir mesleki deneyim ve yeterliliğe sahip olmadan Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanarak büyük tepki çeken Yerlikaya’nın, sahte diploma nedeniyle yargılanmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir spor lisesine adı verilmişti.Birleşik Kamu İş Konfederasyonu MYK üyesi Ali Taştan, lise diplomasının sahte olduğu ortaya çıkan Hamza Yerlikaya için “Eğer bu diplomayı kullanarak; Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne oradan da Sakarya Üniversitesi Yüksek Lisans Programına girdiyse bu iki diplomasının da iptal edilmesi gerekir” dedi. Açıklamalarına devam eden Ali Taştan, Hamza Yerlikaya’nın öğretmenlik hakkının da iptal edilmesi gerektiğini söyledi ve “Ayrıca, adının verildiği (Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesi) okulun isminin derhal değiştirilmesi gerekir” dedi.

“GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMELİ”

Mahkeme kararına ve ortaya çıkan belgelerle ortaokul mezunu olduğu ve belgede sahtecilik yaptığı kesinleşen Yerlikaya hakkında hükümetten veya Ak Parti’den bir açıklama yapılmaması tepkilere neden oldu. Meclis’in web sitesinde halen üniversite mezunu olduğu vurgulanan tepkilerde Yerlikaya’nın liyakatli olmamasına rağmen Vakıfbank Yönetim Kurulu’nda halen görev yaptığı da belirtildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları üniversite mezunu olanların öğretmen olamadığı dönemde Yerlikaya’nın öğretmenlik hakkı olduğuna dikkat çekerek bunun iptalini istedi. Yaşananlara tepki gösteren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt Twitter’dan “Mahkemece ‘sahtekâr’ olduğu saptanmış biri atandığı kamu görevinden istifa hakkına sahip değildir. Derhal görevden el çektirilmeli, haksız ödenen tüm maaşlar faiziyle geri alınmalı, gerekli araştırmayı yapmadan göreve getirenler hakkında inceleme başlatılmalıdır. Savcılar nerede?” paylaşımında bulundu.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.