Türkiye’den İsrail’e yeni büyükelçi

seçimleri sonrası AK Parti’nin kurucu isimlerinden Murat Mercan’ın atanmasının ardından 2018 yılından bu yana Büyükelçi bulunmayan İsrail için …

Türkiye’den İsrail’e yeni büyükelçi
27.12.2020
A+
A-

seçimleri sonrası AK Parti’nin kurucu isimlerinden Murat Mercan’ın atanmasının ardından 2018 yılından bu yana Büyükelçi bulunmayan İsrail için de yeni bir atama yapıldığı ileri sürüldü.

Al Monitor’den Amberin Zaman’ın haberine göre Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı Ufuk Ulutaş’ın İsrail Büyükelçisi olarak atandığını iddia etti.

Kudüs İbrani Üniversitesinde bir süre eğitim alan Ulutaş’ın Ortadoğu siyaseti ve tarihi, İsrail siyaseti ve Yahudi tarihi, Türk dış politikası ve ABD’nin Ortadoğu politikası üzerine çok sayıda akademik makale, kitap, kitap bölümü ve raporu bulunuyor.

2018’DEN BU YANA BÜYÜKELÇİ YOK

Bu atamanın önemini ise İsrail’de 2018’den beri büyükelçi bulunmaması oluşturuyor. Yabancı basın kaynakları son dönemlerde, iki ülke arasında ilişkileri iyileştirmeye yönelik gizli görüşmelerin yapıldığına yer veriyordu.

JEFFREY, TÜRKİYE’NİN MISIR VE İSRAİL İLE ANLAŞMAYA SICAK BAKTIĞINI İDDİA ETTİ

Son olarak ABD’nin eski Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İngiltere’deki Türkiye Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen panelde ABD’nin Mısır-İsrail ve Türkiye arasında bir anlaşmayı memnunlukla karşılayacağını belirtmişti.

Jeffrey ‘‘Bu konuda özellikle Türkiye tarafında bazı işaretler gördük. Joe Biden yönetimi de bunu destekler’’ diye konuşmuştu.

WASHINGTON BÜYÜKELÇİLİĞİNE DE MURAT MERCAN GETİRİLDİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği görevine, Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan atandı.

Buna göre, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Türkiye’nin Tanzanya’daki Darüsselam Büyükelçiliği görevine getirilirken, Cihad Erginay’a Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği, Ahmet Başar Şen’e Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği, Hatun Demirer’e Türkiye’nin AGİT Nezdindeki Daimi Temsilciliği, Ahmet Demirok’a Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği görevleri verildi.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.karar.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.