Türkiye’ye bir kar uyarısı da yurt dışından! İnanılmaz! Türkiye’ye doğru ilerliyor

Atmosfer bilimleriyle ilgili veri analisti olan David Birch’in sosyal medya hesabından Türkiye için yaptığı soğuk hava ve kar yağışı uyarısıyla …

Türkiye’ye bir kar uyarısı da yurt dışından! İnanılmaz! Türkiye’ye doğru ilerliyor
13.02.2021
A+
A-

Atmosfer bilimleriyle ilgili veri analisti olan David Birch’in sosyal medya hesabından Türkiye için yaptığı soğuk hava ve kar yağışı uyarısıyla ilgili Türkiye’ye doğru gelen soğuk hava dalgasına ilişklin meteorolojik haritaları yayınladı.
 

Türkiye için yaptığı uyarıda, “İnanılmaz soğuk ve kar Türkiye’ye doğru ilerliyor. Türkiye’deki kış severler için hala çok soğuk görünüyor. Soğuk ve kar senin için geliyor” şeklinde paylaşımlarda bulundu. Birch, paylaşımına eklediği Türkiye haritası üzerinde kar yağacak yerleri İstanbul ve Antalya olarak işaretledi.

ANTALYA’DA BİLE KAR

Önümüzdeki hafta için tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak soğuk hava dalgası ve kar yağışının yaşanacağı bölgeleri gösteren haritalara göre, güneyde sahil kesimler hariç tüm Türkiye’de kar yağışı gözüküyor. Haritaya göre kar yağışının, Antalya’da bile sahil kesimlere çok yakın bölgelerde dahi görülmesi bekleniyor.

Antalya Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, önümüzdeki hafta salı günü itibari ile havalar soğumaya başlayacak ve çarşambadan itibaren Antalya’nın Kaş, Elmalı, Korkuteli, İbradı, Akseki, Gündoğmuş gibi ilçeleri ve hatta Döşemealtı ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

5 GÜNLÜK TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.