Üniversiteler kapanacak mı? (2021-2022) Sağlık Bakanı Koca üniversitelerin açılması mevcut vaka sayısına…

Yaklaşık 10 milyon üniversite öğrencisi güz döneminde yüz yüze eğitime geçiş yapmaya başladı. Üniversitelerin büyük bir çoğunluğu Eylül ayından …

Üniversiteler kapanacak mı? (2021-2022)  Sağlık Bakanı Koca üniversitelerin açılması mevcut vaka sayısına…
29.09.2021
A+
A-

Yaklaşık 10 milyon üniversite öğrencisi güz döneminde yüz yüze eğitime geçiş yapmaya başladı. Üniversitelerin büyük bir çoğunluğu Eylül ayından itibaren faaliyetlerine başlarken bazı üniversiteler takvimlerini Ekim ayına bıraktı. Son dönemlerde vaka sayılarında bir düşüş yaşanmaması nedeniyle üniversite öğrencileri tekrar bir kapanma olup olmayacağını sorgulamaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açılmasıyla 0-17 yaş arasındaki vaka sayılarının arttığını ifade etti. Bu oranın yüzde 10-11’lerden yüzde 25’lere çıktığını söyleyen Bakan süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Üniversitelerin açılmasıyla eğitim alacakları şehirlere gitmek için birçok öğrenci seyahat etti. Bu öğrencilerin bir çoğu yurtlarda kalacakken bu gelişmelerin vaka sayısına nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Peki 2021-2022 üniversiteler tekrar kapanacak mı? İşte Bakan Fahrettin Koca’nın yanıtı…

Üniversiteler Kapanacak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki süreçte vakaların nasıl seyredeceğine ilişkin gelen soruya yanıt veren Koca, üniversitelerin eğitime başlayacağını ve bu durumun vaka sayılarına bir etkisinin olacağını söyledi. 

Okulların açık olmasının 0-17 yaş aralığında görülen vaka sayılarına etki ettiğinin altını çizen Koca ” Ortalama aktif vakamız şu an 400 bin. Dörtte biri 0-17 yaş grubunda. Yüzde 25 oranında. Daha önce yüzde 10-11 oranındaydı. Bu vaka sayılarındaki artış hastane yatışına yüzde 10 yansıdı. Yoğun bakım ve entübe sayılarına yansımadı. ” dedi.

Üniversitelerin açık kalmasını düşündüklerini ifade eden Koca, tedirgin olacak bir durum olmadığını vurguladı. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak, ikili eğitim, hafta sonu eğitim gibi alternatiflerin denenmesi ve her haliyle okulların açık olmasını düşündüklerini kaydeden Koca ” Sadece Milli Eğitim Bakanlığı okulları değil üniversite eğitimi için de aynı şekilde düşünüyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Rumeli Üniversitesi Takvimde Değişikliğe Gitti!

Rumeli Üniversitesi yayınladığı takvimde 4 Ekim’de yüz yüze eğitime başlayacağını duyurmuştu. Güncellenen açıklama ile birlikte üniversitelerin öğrencilerine kapılarını 18 Ekim itibariyle açılacağını paylaştı.

Üniversiteler Gerekli Çalışmaları Tamamladı!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. YÖK’ün ortaya koyduğu çerçeve kurallar dahilinde üniversitelerin yerleşkelerde gerekli tedbirleri aldığını duyurdu. Yüz yüze eğitimle ilgili alınan kararı üniversitelerle paylaştıklarını belirten Özvar ” Bu kararların başında hibrit veya harmanlanmış veya karma tabir edilen öğretim usullerinin üniversiteler tarafından kullanılabileceğini karara bağlamış bulunuyoruz. Üniversitelerimiz, harmanlanmış modelle birlikte yüz yüze ders yapma imkanının yanı sıra YÖK’ün aldığı kararla derslerin yüzde 40’ını çevrim içi yapabilme yetkisine haizdir. Üniversitelerimizin her biri bu konuda gerekli çalışmayı tamamlamıştır.” dedi.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.haber7.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.