Tıkanan lavaboyu açmanın en pratik 4 yolu

Bir mutfak lavabo giderini açmak çoğu insanın düşündüğünden çok daha kolaydır ve tesisatçı maliyetinden kaçınmak için biraz zaman ve çaba …

Tıkanan lavaboyu açmanın en pratik 4 yolu
05.10.2021
A+
A-

Bir mutfak lavabo giderini açmak çoğu insanın düşündüğünden çok daha kolaydır ve tesisatçı maliyetinden kaçınmak için biraz zaman ve çaba gereklidir.

Mutfak giderleri, yağ ve yiyecek parçacıkları ile tıkanma eğilimindedir. Banyo giderleri ise köpük ve saç telleriyle tıkanabilir.

Bu gibi durumlarda sıkça “tıkanan lavabo nasıl açılır, lavabo açma yolları” gibi konular araştırılıyor.

Sinir bozucu tıkanıklıkları gidermek için hangi teknikleri, önleyici tedbirleri ve araçları kullanabileceğinizi bilerek bu sorunlara veda edebilirsiniz.

İşte tıkanmış lavaboları açmak içine etkili ve pratik X çözüm..

KARBONAT SİRKE KARIŞIMI

Umulmadık bir anda tıkanmış lavabo problemi yaşıyorsanız ilk olarak elinizin altındaki kimi malzemeler ile tıkanmış lavabonuzu açmayı deneyebilirsiniz.

Burada ilk işinize yarayacak malzeme karbonat ve sirke olacaktır. Bu durumda bu karışımı şu şekilde uygulamanız gerekmektedir:

Tıkalı lavaboya karbonatı döktükten sonra üzerine yarım çay bardağı kadar sirke dökerek 20 dakika kadar bekleyin daha sonra bu karışımın üzerine en az bir litre kaynar suyu dökerek lavabonun açılmasını sağlayın.

Bu yolu birkaç kez üst üste deneyebilirsiniz.

KURTARICIMIZ: LAVABO POMPASI

tıkanan lavabolara karşı mutlaka sahip olmamız gereken diğer bir yardımcımız da küçük lavabo açma pompaları olacaktır.

Pompaların kullanımı kolay ve pratiktir. Tıkanmış lavaboların açımında küçük lavabo açma pompasını 8 – 9 kez sertçe pompalamak sureti ile kullanmamız gerekmektedir.

Pompalama sırasında dikkat etmemiz gereken pompa ve lavabonun araya hava sıkışmayacak şekilde birbirine temaslı halde olmasıdır. Pompanın tam performansını gösterebilmesi için pompa ve lavabo arasında su ya da hava olmamalıdır.

YUMUŞATICI GÜÇ: BULAŞIK DETERJANI

Gider borularında meydana gelen tıkanıklıklar için en basit yöntem bulaşık deterjanı ve kaynar su karışımı olabilir. Deterjan tıkalı yerlerin çözünmesini sağlayarak tıkanıklığı giderebilir.

KİMYASALLAR

Mutfak, banyo ve tuvaletlerde hijyen sağlamak için kullandığımız temizlik malzemeleri, her ne kadar yoğun kimyasallar içerse de sorunu kısa sürede çözen etkileyici ürünler olarak karşımıza çıkıyor.

Tıkanmış lavabolar için özel olarak üretilen ve “lavabo açıcı” adıyla satılan temizlik malzemelerini pompa ve sıcak su yardımı ile etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Toz ya da sıvı halde satılan bu ürünleri, lavaboya dökebilir ve yarım saatlik bir beklemeden sonra boruların açıldığını görebilirsiniz.

LAVABOLARIN TIKANMAMASI İÇİN ÖNERİLER

r. Lavabolarımızın tıkanmasını istemiyorsak elimizden geldiğince katı şekilde suya karışarak lavaboya akabilecek cisimleri lavaboda yıkamamaya dikkat etmeliyiz.

Yeniden lavaboda yıkanan bulaşıklardan sonra bulaşıktaki yağın lavaboda kalacağını unutmamalı ve yağlı bulaşıkları yıkadıktan sonar lavaboya kesinlikle bir litre kadar kaynar su dökmeliyiz.

Haberi Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında www.ensonhaber.com internet adresinden, bugunhaberler.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.